Samoihin juhliin kuin edelliset macaronit, menivät nämä koristellut piparit. Taikina on tuttu, fantasiapipareiden ohjeella tehty. Maustoin perustaikinan yhdella raastetulla sitruunankuorella.

Toiveena oli pioneja, orkideoita ja koiria. Koirista sain valokuvan, mutta ei pipareista ihan näköisiä tullut :D

Pionit. Malli on oma ja hirmuinen homma oli noiden leikkaamisessa kaulitusta taikinasta. Siksi niitä ei ole montaa. Tietysti helpommalla olisi päässyt tekemällä tavallisen pyöreän piparin ja sitten pikeerillä pursottanut kukan keskelle.

Kukan terälehdet korostin brush embroidery-tekniikalla. Toisiin kukkiin kokeilin samaa myös lehtiin, mutta tämä jäi ilman.


Tässä käsitellyt lehdet.

Toinen pionimalli ilman vihreitä lehtiä. Toinen pipari brush embroiderylla koristeltuna ja toinen ilman. Kumpi on kivempi?

Ruusuja.

Näihin testasin liukuvärjäystä eli pensselöin tummempaa pikeeriä osaan terälehteä ja sekoitin sen vaaleampaan, ensin laitettuun pikeeriin. Tässä pitää käsitellä aina yksi terälehti kerrallaan, ettei pikeeri ehdi kuivua.

Orkideoita. Malli on oma. Vielä tarvitaan kehittelyä, mutta kai sen orkideaksi tunnistaa

Lähikuvaa.

Tein pienempiä kukkia. Nämä ovat muotilla leivottuja.

Kanukan kukkia.

Pieniä valkovuokkoja. Terälehtien määrä ei täsmää, mutta minulla ei ollut juuri näihin sopivaa muottia. Käytin tälläisiä tähtikukkamuotteja.

Koiria. Arvatkaa rotu ?