Suolainen (iltapala)piirakka maistuu herkulliselta raikkaan salaatin kera ja tällä kertaa tein kasvisversion Maku.fi sivuston ohjeella.

Tässä vielä ohje omilla muutoksillani : )

Kasvis-fetapiirakka

Pohja:

2 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

100 g leivontamarg. (käytin voita)

1/2 dl kevytmaitoa tai vettä (käytin rasvatonta maitoa ja vähemmän)

 

Täyte:

250 g kirsikkatomaatteja (käytin 200 g)

200 g fetajuustoa

200 g parsakaalia

1 dl oliiveja (käytin timjamilla maustettuja kalamata oliiveja)

2 kananmunaa

200 g tuorejuustoa (käytin Valion tuorejuustoa, makuna aurinkokuivatut tomaatit)

200 g ranskankermaa

1/2 tl mustapippuria (laitoin pippurisekoitusta ja Provencen yrttimaustetta)

 

Koristeluun: tuoretta basilikaa

 

1. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Sekoita joukkoon pehmeä rasva. Lisää kylmä maito (tai vesi) ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Paista piiraspohjaa 225 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.

3. Levitä piirakkapohjalle suurin osa paloitelluista tomaateista, parsakaalipaloista, juustokuutioista ja oliiveista.

4. Vatkaa munat, tuorejuusto, ranskankerma ja pippuri kulhossa. Kaada seos täytteen päälle.

Ripottele pinnalle loput täytteen ainekset.

Paista 225 asteessa 20-30 minuuttia. Koristele tuoreella basilikalla.

 

Kyllä tällä nälkä lähtee