Leivontafoorumilla on meneillään toukokuun haaste: tuunattu, raikas kahvikakku, johon on vielä pari päivää aikaa aktiivijäsenten osallistua. Tänään leivoin kisaan kakun, jonka ideana on koristella myös hääjuhlien kahvikakku teemaan sopivaksi.

Hääparin kahvikakku

125 g voita
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrakasta
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
200 g turkkilaista jogurttia (tai maitorahkaa)
60 g hyvää, tummaa suklaata
100 g mansikoita soseutettuna (3/4 dl sosetta)
1/2 sitruunan kuorta ja 2 tl sitruunanmehua


Kuorrute:
200 g appelsiinituorejuustoa
1 dl tomusokeria
tilkka appelsiinimehua


Koristelu:
Mansikoita, tummaa suklaata, valkosuklaata, nonparelleja

1. Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen vuoka (1 1/2l). Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää taikinaan vuorotellen jogurtin kanssa kevyesti vatkaten.
2. Jaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan. Sekoita yhteen sitruunankuoriraaste ja -mehu, toiseen mansikkasose ja halutessasi voimista väriä punaisella elintarvikevärillä sekä kolmanteen sulatettu suklaa.
3. Jaa taikina haluamallasi tavalla vuokaan esim. tiikerikakun tapaan. Paista kakkua 175 asteessa 50 min tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa hetken jäähtynyt kakku alustalle ja jätä vuoka päälle. Anna jäähtyä.
4. Vatkaa appelsiintuorejuusto ja tomusokeri. Notkista tarvittaessa kuorrutusta appelsiinimehulla ja levitä kakun päälle. Koristele mansikat hääpariksi. Pilko mansikoita päälle ja ripottele säihkyviä nonparelleja.

Mansikkahääpari. Mansikoiden kaveriksi olisin mieluummin laittanut sitruunamelissan lehtiä, mutta niitä ei kaupassamme ollut. Jos tuorejuusto ei houkuta, kakun voi kuorruttaa suklaalla tai tomusokerikuorrutteella.

Mansikkasose notkisti taikinaa ehkä liikaakin. Tilkka jauhoja mukaan tai sitten taikinan olisi voinut vain värjätä vaaleanpunaiseksi. Mansikka ei nimittäin kovin paljoa maistunut. Ainakaan kakku ei ollut kuiva   Raikkautta kakkuun tuli mansikoista, sitruunasta ja appelsiinituorejuustosta.

Ihan kuin trio-jäätelö