Näitä piti tekemäni ennen joulua, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ohje on jostain siskoni keittokirjasta. Raapustin muutamia mielenkiintoisia ohjeita paparilapuille ja nyt en enää muista, mistä kirjasta mikäkin oli. Fudge-ohjeita on tosin aika paljon, joten samanlainen saattaa löytyä useammastakin lähteestä.

(Nyt löytyi oikea kirjakin eli Nigella Lawsonin opus: Nigella Express)

Suklaa-pistaasifudge

350 g tummaa, hyvää suklaata

1 tlk (397g) kondensoitua maitoa

30 g voita

ripaus suolaa

150 g kuorettomia pistaaseja

 

1. Laita suklaa, kondensoitu maito, voi ja suola paksupohjaiseen kattilaan. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä ja hämmennä koko ajan, kunnes suklaa ja voi on sulanut.

2. Pilko pistaasipähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita mukaan.

3. Levitä seos neliömuotoiseen vuokaan (leivinnpaperilla tai foliolla vuorattu). Tasoita.

4. Laita jääkaappiin ja anna jähmettyä. Poista folio/leivinpaperi ja leikkaa neliöiksi. Säilytä viileässä tai pakasta fudget.

Tuoksuu ihanalle. Harmi, kun sitä ei saa mukaan kuvaan. Kondensoitu maito ei minusta sellaisenaan tuoksu hyvälle, mutta yhdistettynä suklaaseen toimii hyvin.

Käytin suorakaiteen muotoista piirakkavuokaa alustana.

Leikatuista fudgepaloista tulee pistaasit kauniisti esiin. Mitään laihdutusherkkua nämä eivät kyllä ole, mutta pakastimessa säilyvät hyvin vierasvaraksi (tai sitten ei )