Myös tätä leivoin synttäreille

Ohje on sekoitus parista eri ohjeesta.

Porkkanakakku

4 kananmunaa

1,5 dl sokeria

1,5 dl fariinisokeria

2 dl pähkinä- tai mantelirouhetta (laitoin vain 80 g pussin ja ehkä olisi ollut omaan makuuni parempaa ilman)

7-8 dl porkkanaraastetta

1 tlk ananasmurskaa (siivilöi liemi pois)

hiukka vajaa 5 dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

1 1/2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

1 1/2 tl kanelia

1 tl vaniljasokeria

2 dl rypsiöljyä

Kuorrutus:

400 g Philadelphia tuorejuustoa

2 dl tomusokeria

1 rkl sitruunamehua

(kookoshiutaleita tms.)

 

1. Vatkaa kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää öljy kevyesti sekoittaen.

2. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.

3. Lisää porkkanaraaste, ananasmurska ja pähkinärouhe varovasti käännellen taikinaan. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija n. 26 cm) ja paista 175 asteessa 40-50 min riippuen kakkuvuoan koosta.

4. Anna jäähtyä ja siirrä tarjoiluvadille.

5. Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunanmehu sekaisin ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristele kookoshiutaleilla, kukilla tai vaikka marsipaaniporkkanoilla.

Tuhtia, mutta hyvää