Kotona jälleen..... ja taas äitini kahvipöydän kautta :D Tällä kertaa hän oli tehnyt mehevää puolukkakakkua ja oli ohjeen napannut Helsingin Sanomien sivuilta. Kokeilin samaa ohjetta kotonakin, sunnuntaivieraille tarjottavaksi.

Mehevä puolukkakakku

Taikina:

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

125 g voita

2 1/2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

3 kananmunaa

250 g ranskankermaa

 

Täyte:

4 dl puolukoita

( 1 rkl perunajauhoja)

3 rkl sokeria

 

Kuorrutus:

2 dl ruokotomusokeria

1-2 rkl vettä

 

1. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe ja suola.

2. Vatkaa toisessa kulhossa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rasva-sokerivaahtoon kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten.

3. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja ranskankermaa taikinaan ja vatkaa tasaiseksi.

4. Sekoita sokeri puolukoihin ja käytettäessä pakastepuolukoita, lisää vielä 1 rkl perunajauhoa. Lusikoi puolet taikinasta vuokaan, ripottele puolukat tasaiseksi kerrokseksi ja lisää loppu taikina päälle.

5. Paista 200 asteessa noin tunti (paistoin hieman alle 200 asteessa 50 min). Peitä kakku foliolla, jos pinta uhkaa tummua liikaa.  Jäähdytä kakku vuoassaan, mieluiten yön yli. Sekoita kuorruteainekset ja levitä pinnalle.

 

Tein erilaisen kuorrutteen kuin ohjeessa. Sulatin 100 g Dumle-täytesuklaata kuumaan kermaan (3 rkl) ja levitin suklaan kakun pinnalle. Lisäksi ripottelin runsaasti Wiener crush- rouhetta. Reunoille pursotin kermavaahtoa ja koristeeksi vielä muutamia puolukoita.

Äitini käytti tuoreita puolukoita ja minusta kakusta tuli silloin nätimpi sisältä. Lisäksi kokonaiset puolukat olivat ihanan kirpeitä, vaikka siskoni ei pitänyt pirskahtelevista puolukoista. Tässä puolukkaraita ei ole niin selvä.

Alkuperäinen ohje löytyy näköjään myös täältä.