Näitä leivoin juhlapäivän aamuna rippijuhliin. Kuva on kehno, kun kiireellä piti saada muffinit tarjolle ja suurin osa suklaamuffineista oli toisella tarjottimella :D

Vadelmaminimuffinssit  (noin 35 kpl)

4 kananmunaa

2 dl sokeria

2 dl perunajauhoja

1 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

50 g sulaa voita

3 dl tuoreita vadelmia

Kostutus:

puristettua sitruunanmehua

sokeria

Kuorrutus ja koristelu:

vispikermaa

tuoreita vadelmia

sokerimassakukkia

 

1. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kevyesti sekoittaen vaahtoon loput toisiinsa sekoitetut kuivat aineet. Sekoita sulatettu ja hieman jäähtynyt voi mukaan. Kauho taikina pursotinpussiin ja pursota minimuffinssipellille laitettuihin minipaperivuokiin taikinaa niin, että pohja peittyy. Ripottele puolitettuja vadelmia taikinan päälle ja täytä loppu vuoasta. Vuoan voi täyttää melkein kokonaan, jos vuoat ovat minimuffinssipellillä. Paista 175 asteessa 15-20 min. Varo, ettet paista liikaa. Minimuffinssit kuivuvat helposti. Anna jäähtyä.

2. Sekoita puristettuun sitruunanmehuun sokeria maun mukaan. Kostuta muffinsseja kevyesti sitruunamehulla. Vatkaa vispikerma ja pursota päälle, koristele.

 

Suklaamuffinssit  (noin 24 kpl)

1 1/2 dl fariinisokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 kananmunaa

1 dl maitoa

100 g voita

100 g hyvää, tummaa suklaata pieneksi pilkottuna

Kuorrutus: (ohje Pullahiireltä, mutta tein sen hiukan eri tavalla. Nougat sulatetaan kermaan jo edellisenä iltana)

150 g Doppel nougat patukoita (3 kpl)

1 dl kuohukermaa

2 dl vispikermaa

Koristelu:

Wiener Crushia

pieniä sokerimassakukkia

 

1. Sekoita fariinisokeri, vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Vispaa kananmunat ja maito keskenään sekaisin. Sulata voi ja anna hetken jäähtyä.

2. Sekoita kananmuna-maitoseos kuiviin aineksiin. Lisää sulatettu voi. Lisää lopuksi pilkottu suklaa ja  sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kauho taikina pursotinpussiin ja pursota minimuffinssivuokiin. Paista 175 asteessa noin 12-15 min. Anna jäähtyä.

3. Kuumenna kerma ja lisää siihen pilkotut nougatpalat. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin jäähtymään kunnolla, mieluusti seuraavaan päivään.  Vatkaa kylmä nougat-kermaseos vaahdoksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja yhdistä vaahdot. Pursota muffinssien päälle ja koristele Wiener Crushilla sekä sokerimassakukilla.