Laitoin Gastro-messujen jälkeen viestiä Fazerille ja vaikka vastaus kesti, oli kyselyistä yllättävää iloakin. Fazerilta tuli pieni paketti ja nyt pääsin testaamaan Tutti Frutti Crushia ihan livenä. Olen bongannut paketteja muissakin leivontablogeissa, joten jännityksellä odotellaan, millaisia herkkuja kukin kehittää.

Tyttärelläni on tänään koulun disko, jonne toivottiin mokkapaloja "kahvilaan". Crush-pussin takana olikin sopivasti tuttu mokkapalaohje, joten sitä siis leipomaan pienellä suklaalisällä :D

Näihin tein kuorrutteen jogurttipalojen ohjeen mukaan. Koristeeksi valkosuklaata ja Tutti Frutti Crushia.

Crushi on iloisen väristä rouhetta, mutta mukana on hienompaa ainesta, joka tekee siitä tavallaan sameaa. Ainesosissa lukee ammoniumkloridi eli salmiakki, joten olisikohan se sitä vai vain hienontunutta hedelmäkarkkia?

Koristeeksi halusin kirkkaampaa seosta, joten siivilöin Crushin. Nyt näyttää säihkyvältä

Lisäys:

Suklaapaloja jäi yli (minulla oli kaksi satsia tehtynä) ja yön yli olleena koristelu näytti tältä:

Eli ei erityisen houkuttelevalta. Suklaakuorrutus oli sen verran kosteaa ja Crush suli pintaan. Tavallinen mokkapalakuorrutus saattaa olla riittävän kovaa, ettei tätä tapahdu, mutta kosteutta karamellimurska ei kestä. Yleensäkin nuo Crushit sulavat helposti, mutta tässä ulkonäkö on hmmmm.. sanoisinko limainen. Heti syötäviin esim. jätskiannoksiin varmasti aivan oiva tuote :D

Testasin Crushia toffeen päälle ja tässä toimi paremmin. Lisäsin Crushin leivinpaperille kaadetulle toffeelle vielä kun se oli lämmin, mutta ei tulisen kuuma. Hieno aines suli lämpimään toffeeseen ja isommat palat jäivät kivasti kimmeltämään. Palojen koko n. 3x2 cm. Nämä on kuvattu tekemisen jälkeen vasta seuraavana päivänä, joten mitään erityistä lisämuutosta ei tapahtunut.