Testailin jo aiemmin neilikkamuotteja ja lupailin laittaa vähän vinkkejä. Ulkona oli eilen kamala lumimyräkkä ja lunta sateli vielä tänäänkin, joten oli sopiva hetki kokeilla muotteja lisää.

Tein paloja sekä neilikkamuoteilla että pienellä piparkakkumuotilla. Kokeilin myös kaksivärisiä neilikoita.

Käytin reunan muotoiluun grillitikun pätkää (n.5 cm) ja hioin sen ensin hienolla hiekkapaperilla. Grillitikut ovat karkeita ja niihin jää silloin helposti marsipaani kiinni. Vaihtoehtoisesti voi käyttää coctailtikkua tai muovista / keraamista muotoilutikkua.

Tikkua pyöritetään ja painetaan varovasti marsipaani litteäksi jokaisen terälehden osio erikseen. Se ei haittaa, vaikka reuna vähän repeytyy tai jotkin osiot kiinnittyvät toisiinsa kiinni. Puutikun kanssa täytyy tomusokeria lisätä aika ajoin.

Tähän laitoin kolme erikokoista neilikkamuotilla otettua palaa päällekkäin, pienin ylimmäksi. Kiinnitin palat sokerikuorrutteella, mutta voi käyttää myös vettä tai syötävää liimaa. Laitoin muutamia foliopaloja kerrosten väliin saadakseni ilmavuutta kukkaan. Näistä en yrittänyt saada neilikan näköisiä, vaan lähinnä ehkä ruusuja muistuttavia.

Puristin valkosipulipuristimella keltaista marsipaania ja "liimasin" pötköjä keskustaksi. Sokerihelmet olisivat myös kivoja : )

Paketin ohjeessa neuvottiin taittamaan samankokoisella muotilla otetut palat ja kiinnittämään ne toisiinsa. Minusta se oli kovin hankalaa, mutta kokeilin sitäkin.

Tässä kaksi ylintä on tehty samankokoisilla muoteilla ( 3 kpl/kukka ) ja laitettu kuivatusmuottiin päällekäin. Alemman osat on taiteltu ja sitten kiinnitetty toisiinsa.

Kukka- tai piparimuoteilla saa myös neilikoita aikaan. Leikkasin kukan terälehdet selvemmiksi ja tein viillot terälehtiin,  2 tai 3/terälehti. Laitoin palat ( 3 kpl ) samalla tavalla kuin edellisetkin kukat, muottiin kuivumaan päällekkäin. Keskipalan supistin kasaan ensin ja leikkasin pohjaa pienemmäksi ennen kiinnitystä.

Valmiita kukkia piparkakkumuotilla tehtynä.

Tein vielä tälläisen ylimääräisen kukan : )