Viime viikonloppu meni mukavasti siskoni mökillä meren rannalla. Uimisen, saunomisen ja lepäilyn lisäksi oli tietysti herkuttelua

Meitä oli syömässä parhaimmillaan 17 ihmistä (kaikki siskoni ja lapset (osa tosin puuttui) sekä siskon miehen vanhemmat) eli grilli kävi kuumana. Mökillä oli hyvä ulkokeittiö ja siellä valmistui monenlaista syötävää. Grillimestari (pikkusiskon mies) hoiti suolaiset lämpimät esim. possu- ja kanagrilligripsejä, lasten yhdessä papan kanssa kalastamia ahvenia, erilaisia kasviksia, täytettyjä herkkusieniä yms. Siskot hoitivat salaatit, kattaukset jne.. . Meikäläiselle jäi makeat. Ruuista saisi useammankin sivun jutun, mutta nyt laitan vain nämä omatekemät jälkkärit :D

Ulkona on mukava tehdä uppopaistettavia, sillä silloin käryt pysyvät poissa sisältä. Sisko pyysi tekemään churroja eli espanjalaisia munkkitankoja. Taikina on hyvin samanlainen kuin tuulihattutaikina, mutta tangot paistetaan upporasvassa. Ohje löytyy Maku.fi-sivuilta täältä, mutta tein sen kaksinkertaisena.

Hyvä kun ehdin kuvan jossain vaiheessa ottaa, sillä tangot hävisivät sitä mukaa kun niitä sai paistettua :D

Churrot

2 1/2 dl vettä

100 g voita

1/4 tl suolaa

2 1/2 dl vehnäjauhoja

3 kananmunaa

 

Paistamiseen: 5 dl rypsiöljyä

 

Pinnalle:

1 dl sokeria

1 1/2 tl kanelia

 

1. Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila liedeltä.

3. Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi. Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten. Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

4. Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

5. Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja. Voit leikata taikinan poikki saksilla. Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn. Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi. Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele leivonnaiset sitten sokerissa. Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Pötköjä.

Sisko teki paksua suklaakastiketta tummasta ja valkoisesta suklaasta sekä kermasta. Sottaavaa, mutta niin hyvää!