Tämä ohje meinasi aivan unohtua tehdä, mutta parempi myöhään kuin ei ollenkaan : )



Muotteina käytin Wiltonin Daisy-muotteja ja muotoiluun erilaisia marsipaanityövälineitä.



Keskustan teen 2-3 kappaleesta, pienimmällä muotilla otetuista kukista ja pienestä marsipaani/sokerimassapallosesta. Terälehdet halkaistaan kahtia marsipaaniveitsellä.



Terälehtiä muotoillaan pallopäisellä työvälineellä kaarevaan muotoon.



Pieni pallo laitetaan kukan keskelle ja terälehdet taivutetaan pallon ympärille. Syötävää liimaa voi käyttää apuna kiinnitykseen.



Toinen kukka samalla tavalla. Terälehtiä voi hieman pidentää ennen kaarevoittamista ohentamalla terälehteä keskustasta ulospäin pallopäisellä työvälineellä. Silloin terälehdet paremmin yltävät suurenevan keskustan ympärille.



Valmis keskusta.



Suurimmalla muotilla otetaan pari kukkaa, muotoillaan muotoilutikulla terälehteä. Tähän paras on keraaminen tikku, jolla saa myös kuviota terälehteen. Grillitikun pätkäkin tähän käy vaihtoehtoisesti.



Kukka laitetaan kuivatusta varten kuppiin, tässä minulla on foliolla vuorattuja munakuppeja. Terälehdet muotoillaan altapäin pyöreäpäisellä työvälineellä kuperiksi. Toisella kädellä, peukalolla ja etusormella, painetaan reunoja alaspäin samalla pitäen työvälineen pallolla keskeltä vastaan. Kuvatessa en voinut sormia käyttää : )



Tomuvärejä käytettäessä kukan värjäämiseen, värjätään jokainen kukka ennen toisten lisäämistä päälle.



Toinen samanlainen kukka päälle. Terälehdet asetellaan siten, että päälle tulevan kukan terälehdet ovat alimman kukan terälehtien välikohdassa. Kiinnitykseen voi käyttää syötävää liimaa, pikeeriä tai sokerikuorrutetta (kaupan tuubivalmistetta). Folion palasilla saa terälehdet ilmavasti erilleen toisistaan.



Kolmas kukka voi olla isoimmalla muotilla otettu tai sitten keskikokoisella. Isoa kukkaa täytyy vähän sovitella kokonsa takia. Keskusta väritetään tomuvärillä ja liimataan keskelle.



Nämä daaliat esittävät kaktusdaalioita (ainakin minusta : D ) Kokeilin myös sellaista versiota, jossa halkaisin kaikkien kukkien terälehdet. Tälläinen kukka on jo aika hidas tehdä : )