Viikonlopun kakkuputki alkoi mieheni kummipojan kaverisynttärikakulla. Toiveesta maalasin marsipaanin päälle Aku Ankan ja kakun sisältä löytyy perheen suosikkitäyte: mansikkasosetta, mansikkahilloa, viipaloitua banaania ja kermavaahtoa. Tällä kertaa käytin laktoositonta vispikermaa ja samaa vatkasin pursotuksiin. Aiemmin käyttämäni Flora vispi on ollut mainiota varsinkin pursotuksiin, mutta nyt se on ollut jo pidempään ihan sätöstä. Kyllä siitä vielä vaahdon saa aikaan, mutta ei niin hyvää kuin ennen. Koostumus on purkista otettaessa erilaista, kuin löysähköä ranskankermaa. Tästä ongelmasta on leivontablogeissa ollut jo keskustelua ja päätin siis välillä kokeilla jotain muuta. 

Reunalle ripottelin Dr.Oetkerin mansikanmakuista raetta. Aikamoinen aromi tulvahti kun purkin avasin ja ensin meinasin jättää koko rakeet laittamatta. Testasin kuitenkin pienellä määrällä ja kakussa tuoksut laimenivat. Maku rakeissa ei ollut kummoinen, mutta eipä nuo nonparellit, koristerakeet ja muut sellaiset yleensäkään paljon makua kakkuihin anna. Lisäksi laitoin pehmeitä kultapallosia ja punaisia pallosia.

Tausta tuotti jälleen päänvaivaa. Tein jälleen tuollaisella vesivärityylillä ja olisi kiva kokeilla vihdoin jotain muuta. Taustan jättäminen valkoiseksi on yksi vaihtoehto, mutta tulisiko kakusta sitten liian väritön? Kuvan voisi myös irroittaa ja liittää valmiiksi värjätylle alustalle. Tomuvärillä saa tosi kauniita kakkukuvia aikaan, jos sitä osaa käyttää kuten esim. upeaa tomutusjälkeä tekevä Tarjuska täällä. Jännä juttu, kukkia saan kyllä tomutettua, mutta näiden isojen kuvien kanssa ei homma vaan suju.

Mikä on teidän lempityyli kakkukuvia maalatessa ja millainen tausta on mieleisin vai vaihteletteko kakun mukaan?

Paljon onnea Rikulle ja lisää kakkua on tulossa huomenna