Suolaisten palojen päälle maistui kahvin kanssa jotain makeaa. Tein kinuskilla kuorrutettuja omena-puolukkaleivospaloja, mutta samalla ohjeella voi tehdä myös kahvikakun. Ohje on sekoitus parista, kolmesta eri ohjeesta.

Kinuskinen omena-puolukkakakku

200 g voita

2 dl sokeria

3 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 tl kanelia

3 isoa omenaa

1,5-2 dl puolukoita

 

(kostutus: 1 dl omenamehua)

 

Kinuski:

3 dl kuohukermaa

1,5 dl sokeria

1,5 dl fariinisokeria

nokare voita

1,5 tl vaniljasokeria

 

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Kuori ja pilko omenat pieniksi paloiksi.

2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Kääntele lopuksi omenanpalat ja puolukat taikinaan. Levitä taikina suorakaiteiseen vuokaan (20x30 cm). Taikina levittyy parhaiten taputtelemalla sitä kevyesti joko veteen kastetuin sormin tai jauhoisin sormin vuokaan. Voit myös paistaa kakun kahvikakkuvuoassa, mutta silloin kuorrutuksen määrää on vähennettävä.

3. Paista 175 asteessa noin 40-50 min riippuen vuoasta.

4. Anna hetki jäähtyä ja kumoa kakku. Voit halutessasi kostuttaa kakkua omenamehulla.

5. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri kuorrutetta varten. Kuumenna ja sekoita välillä noin 20 min, kunnes kinuski alkaa saota ja muuttua kauniin vaaleanruskeaksi. Kinuski on valmista, kun kakun pinnalle pudotettu tippa ei imeydy kakkuun.

6. Lisää voi ja vaniljasokeri ja anna hetki jäähtyä ennen kuorruttamista. Aloita kakun keskeltä kaataen kinuskia ja edeten reunoille päin ympyrää tehden. Voit koristella kakun marmorikuvioilla, sulalla tummalla suklaalla, ennen kinuskin jähmettymistä.