Viime viikonlopun siskovierailulla selailin Glorian ruoka & viini lehteä (2/2007 nro:43), josta löytyi tämä mielenkiintoiselta vaikuttava ohje. Sattumoisin siskoni oli vielä ostanut minulle tuota curd-tahnaa (tosin lime-versiona), joten pakkohan tätä oli kokeilla.

993135.jpg

Sitruuna-salmiakkimuffinit

1 sitruunan kuori raastettuna

2 tl sitruunan mehua

100 g voita

2 dl sokeria

2 kananmunaa

1 dl lemon curd-tahnaa

1 1/2 dl ruokakermaa

4 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

3/4 dl turkinpippurirouhetta (Fazer)

 

Kuorrutus:

2 dl tomusokeria

4 tl sitruunamehua

apteekinsalmiakkia

 

1. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi. Sulata voi ja anna hieman jäähtyä.

2. Lisää lemon curd, voisula, ruokakerma ja sitruunankuori+mehu taikinaan.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele puuhaarukalla taikinaan.

4. Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.

5. Koristele tomusokerikuorrutuksella ja salmiakeilla. (Itse tein kuorrutuksen sulattamalla Fazerin salmiakkisuklaata kermaan, mutta siitä tulikin liian löysää. Täytyy kokeilla uudelleen joskus toiste vähemmällä kermamäärällä :) Päällä Dr.Oetkerin salmiakkihippuja)