Viime viikonlopun siskovierailulla selailin Glorian ruoka & viini lehteä (2/2007 nro:43), josta löytyi tämä mielenkiintoiselta vaikuttava ohje. Sattumoisin siskoni oli vielä ostanut minulle tuota curd-tahnaa (tosin lime-versiona), joten pakkohan tätä oli kokeilla.
Sitruuna-salmiakkimuffinit
1 sitruunan kuori raastettuna
2 tl sitruunan mehua
100 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl lemon curd-tahnaa
1 1/2 dl ruokakermaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3/4 dl turkinpippurirouhetta (Fazer)
Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
4 tl sitruunamehua
apteekinsalmiakkia
1. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi. Sulata voi ja anna hieman jäähtyä.
2. Lisää lemon curd, voisula, ruokakerma ja sitruunankuori+mehu taikinaan.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele puuhaarukalla taikinaan.
4. Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
5. Koristele tomusokerikuorrutuksella ja salmiakeilla. (Itse tein kuorrutuksen sulattamalla Fazerin salmiakkisuklaata kermaan, mutta siitä tulikin liian löysää. Täytyy kokeilla uudelleen joskus toiste vähemmällä kermamäärällä :) Päällä Dr.Oetkerin salmiakkihippuja)
Kommentit