Kummipoikani on ollut meillä syyslomailemassa tämän viikon ja huomenna lähden lähemmäs pääkaupunkiseutua, jotta poika pääsee jossain vaiheessa takaisin kotiinkin. Käymme vielä matkan varrella toisella siskollani kyläilemässä. Tämän hetken aiheena on kaikki Halloweeniin liittyvä tai kuka minkäkin juhlan (tämä, tämätämä  tai vaikkapa tämä) parhaiten omakseen kokee ja siispä leivoin lapsille aiheeseen sopivia leivoksia jo ennen viikonloppua

Heh, koristelun kanssa tuli TAAS hoppu ja N-kirjain jäi melkein pois. Siksi tuollainen ihme kiemura.

Kakkupohja on tehty tämän ohjeen mukaan, täällä. Paistoin kakun Iloleipurin suorakaiteen muotoisessa vuoassa 30 min. Kostutin pohjan vadelmamehulla ja väliin tuli vadelmahilloa sekä helppo vadelmamousse:

Vadelmamousse:

0.75 l suomalaisia pakastevadelmia

2,5 dl kuohukermaa

1 dl tomusokeria

4 liivatelehteä

tilkka mehua

(elintarvikeväriä)

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Paseeraa sulaneet vadelmat eli painele siivilän läpi, jotta siemenet jäävät pois. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää siihen tomusokeri sekä vadelmasose. Kuumenne tilkka (n. 1 rkl) mehua kattilassa ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana vaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisäsin vaahtoon Wiltonin Rose-pastaväriä, sillä halusin tehdä värikkäämmän kerroksen leivoksiin. Ajattelin ensin värjätä sen oranssiksi, mutta siihen olisin joutunut laittamaan paljon enemmän väriä ja se ei koskaan ole niin kivaa. Normikakussa ylimääräinen väri on turha.

Pinnan kuorrutin tavallisella mokkapalakuorrutuksella ja pintaa koristelin vielä tummalla sekä vaalealla suklaalla.

Mokkapalakuorrutus:

50 g voita

4 dl tomusokeria

5 rkl vahvaa kahvia

2 tl vaniljasokeria

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

1. Sulata rasva ja sekoita loput ainekset joukkoon tasaiseksi kuorrutteeksi. Levitä kakkulevyn pinnalle.

Kurpitsa-piparkakkumuotilla otin oranssista sokerimassasta paloja, annoin kuivua ja sivelin pinnan läpinäkyvällä kimallekoristegeelillä. Ripottelin pinnalle nonparelleja.

Pääkallot tein myös piparimuotilla, mutta otin luut pois. Maalasin elintarvikevärillä ne koristeellisiksi meksikolaiseen tyyliin. Lisäripauksena glitteriä ja kimalletta.

Koristeet on helppo napata pois leivoksen päältä, jos ei makea pääkallo maistu.

Kummipoika valitsi tämän leivoksen.

Kukkasilmät.

Nam.

Viime vuonna tein näitä pipareita, toissa vuonna oli tämä kakku ja sitä ennen tälläinen.

P.S. Tulipas tähän juttuun paljon linkkejä