Hempeä ruusuvauvakakku meni eilen pienen tytön ristiäisiin. Aiemmin olin tehnyt tämän Hello Kitty-kakun hoitohenkilökunnalle ja nyt oli ristiäisten vuoro

Toiveena oli ruusuvauva ja nimi kakkuun. Lisäksi tein röyhelökaaret ja pienet vaaleanpunaiset ruusut reunalle. Kuulemma ristiäismekossakin oli pieniä ruusuja, joten siinä mielessä sopi tyyliin. Kakun sisältä löytyy samat täytteet kuin Hello Kitty-kakussakin.

Vauva ja nimi.

Tupsutin kirjaimiin vaaleanpunaista tomuväriä, mutta kuvassa liukuvärjäys näkyy kovin huonosti.

Kaaret tein samasta kuorrutteesta kuin kakun muutenkin eli vaahtokarkin makuisesta sokerimassasta. Lisäksi koristelin kaarien yläreunan pikeeripursotuksella.

Röyhelöt ovat helppoja tehdä. Ensin mitoitetaan kakkuun haluttu kaarien väli ja koko. Mitoituksessa täytyy ottaa se huomioon, että röyhelöiden yhtymäkohta vie tilaa. Sopivat muotit voivat olla mitä vain, kunhan koko on haluttu. Tässä minulla on Tupperin pyöreä muotti, halkaisijaltaan 6 cm.

Seuraavaksi painetaan pienemmällä muotilla keskelle reikä. Tässä minulla oli käytössä helmiäissprayn korkki.

Rengas jaetaan kahteen osaan.

Pyöreäpäisellä marsipaanityövälineellä painetaan piparkakkumainen reuna. Helpointa on tehdä liike itsestä poispäin. Tässä on hyvä olla alla tuo ohut vaahtomuovialusta, mutta ilmankin onnistuu.

Jokainen painettu uloke poimutetaan vielä parille, kolmelle poimulle. Taas liike itsestä poispäin. Näin syntyy röyhelö. Röyhelön koko riippuu siitä, kuinka leveä kaistale on ja kuinka paksuksi kuorrute on jätetty. Hieman paksumpaa kuorrutetta voi levittää enemmän ja poimuista siten tehdä suurempia.

Kiinnitin röyhelöt kakkuun tuubissa olevalla sokerikuorrutteella. Asettelussa ei kannata aikailla, vaan sitä mukaan kiinnitellä kakkuun kuin valmistuvat. Röyhelöitä voi nimittäin asetella vielä tässä vaiheessa, mutta ohut kuorrute kuivuu todella nopeasti .