Tämä ohje on peräisin SLY 7-kierroksen pakettien lähettäjältä eli Ewelyniltä. Nyt kun tuli muitakin herkuttelijoita kylään, oli hyvä syy tehdä jotain uutta leivonnaista :D

1248874173_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Key Lime Pie

 

Pohja:

15 digestivekeksiä

80 g sulatettua voita

1 tl sokeria

 

Täyte:

5 keltuaista

1 tlk kondensoitua maitoa (ei "keitettynä")

1 dl limettimehua

1 rkl limen kuoriraastetta

 

1. Valmista murupohja sekoittamalla ainekset keskenään. Painele lämmin seos tiiviisti piirasvuokaan. Paista uunin keskitasolla 150 asteessa 10 min. Anna jäähtyä. Nosta lämpö 175 asteeseen.

2. Vatkaa keltuaisia sähkövatkaimella kunnes ne muuttuvat kuohkeammiksi ja sakeammiksi. Lisää tiivistemaito ja vatkaa edelleen, kunnes seos sakenee.

3. Lisää limettimehu+raaste. Kaada vuokaan. Kypsennä 10 min. ja jäähdytä ritilällä. Tarjoile piiras viileänä.

Tämä on kätevä piirakka, jos jää esim. marenkien teosta ylimääräisiä keltuaisia. Laitoin vähemmän tuota limettiraastetta ja minusta tuli aivan passeli limenmaku eli raasteen määrää muuttamalla saa oman mieleisen piirakan. Täyte oli raikasta ja hyvää.

Kiitos vielä kerran, Ewelyn, kivasta ohjeesta ja tarvikkeista!