Ystäväni nuorin poika viettää tänään synttäreitä. Pojan äiti pyysi tekemään pari kakkua ja pojan Nipa-kissan kuvat päälle. Huh, huh, jälleen vaikea maalaus. Ei ole tullut maalattua oikeaa kissaa edes paperille saatikka marsipaanille. Eipä se mitään, haastetta saa välillä ollakin : )

Kakun välistä löytyy halutut täytteet: mansikkasurvosta, banaania, kermavaahtoa (lisäsin vähän valkosuklaarouhetta) ja mansikkahilloa.

2046496.jpg

Kissa maalattu marsipaanille.

2046490.jpg

Lähikuvaa.

2046499.jpg

Toinen, aivan pieni kakku, olikin maidoton versio. Väliin laitoin mansikkasurvosta, sitruunakiisseliä yhdistettynä GoGreen vaniljakastikkeeseen. Minusta tuli hyvänmakuinen täyte, saa nähdä miltä kakku kokonaisuudessaan maistuu. Päällä marsipaania (kissamaalaus) ja vaahtokarkkikreemiä, ohje täällä.

2046513.jpg

Lähikuvaa.

2046511.jpg

Sitruunakiisseli

2 dl vettä
3 rkl maissijauhoja
1 dl sokeria
appelsiinin raastettu kuori ja mehu
puolikkaan sitruunan kuori ja mehu
2 kpl kananmunan keltuaista

1. Mittaa vesi, maissijauho, sokeri ja sitrukset kattilaan.
2. Kuumenna sekoittaen kunnes sakenee.
3. Lisää keltuaiset ja ota kattila pois liedeltä.
4. Jäähdytä esim. vesihauteessa ennen käyttöä.

Sitruksien määrä riippuu niiden koosta. Nyt oli kaupassa niin isoja hedelmiä, etten laittanut yhtä paljon kuin ohjeessa ja kiisselistä tuli aivan sopivaa. Vatkasin GoGreen vaniljakastikkeen (lähikaupassa ei muuta maidotonta ollut) ja lisäsin jäähtyneen sitruunakiisselin. Täytteestä tuli aika löysää, sen voisi halutessaan hyydyttää liivatelehdillä.