Siskoni ja mieheni järjestivät minulle upean, mahtavan ja myös tarpeeseen tulevan yllätyksen. Lauantaina, juuri kun sain Nalle Puh-kakut vietyä ja laitoin jutut koneelle, pelmahtivat isosiskoni sisään. Mitä ihmettä!! Siskot ilmoittivat, että tavarat kassiin ja menoksi. Pariin vuoteen en ole ollut ilman lapsia missään, ainakaan paria tuntia pitempää. Siitä oli pitkähkö imetysaika pitänyt hyvän huolen : ) Nyt kun oli mahdollista olla pikkuneidistä erossa, olivat he salaa suunnitelleet minulle pienen hengähdystaon. Matkaa suuntasi kauniiseen Tertin kartanoon, jonne oli varattu ruokailu kartanoravintolasta sekä yhden yön majoitus. Unohdin siinä hässäkässä kameran kotiin, mikä oli kyllä harmi, mutta linkki nettisivuille löytyy täältä.

Paikka oli ihana ja ruoka makuhermoja kutkuttavaa nautintoa. Mahtavaa oli myös ruokarauha ilman ruuanlaittoa, kaatuilevia maitomukeja tai tiskien hoitamista. Kävimme uimassa ja kerrankin oli aikaa höpötellä niitä näitä kaikessa rauhassa. Valitettavasti nuorin sisaruksista oli ulkomailla reissussa, eikä siis ollut mukana (tietenkin mukava matka hänellä siellä). Seuraavalle retkelle sitten joskus koko porukka : )

Kuvia en paikasta saanut, mutta toin herkkuja kotiin maisteltavaksi.

Kahvilasta mukaan valitsin muutamia leivoksia, jotka ajattelin kestävän kotimatkan. Suolaiset syötävät näyttivät ihanilta, mutta en uskaltanut niitä kesän lämpimässä säässä kuljettaa. Graavikalavoileipä oli kyllä hyvää paikan päällä syötynä. Koska meitä oli kolme, otimme jokainen jotain erilaista ja näin pystyimme maistamaan useampaa sorttia. Nämä toin siis kotiin, mustikkaista kakkua, suklaakakkua ja raparperitorttua. Pienet kakkuset olivat kuin tiikerikakkua. Tytöt tykkäsivät niistä eniten. Suklaakakku oli heistä liian vahvaa, mutta minä pidin siitä. Ruusut (Maria Theresa) ovat siskoni minulle tuomia, ei oikeita Tertin omia ruusuja.

1769663.jpg

Ruusuhyytelöä ja omenacalvadoshyytelöä.

1769646.jpg

Marmeladeja (mansikka, lakka, karviainen ja mustaherukka)

1769641.jpg

100-vuotiaaseen ruistaikinan juureen tehtyä näkkileipää.

1769629.jpg

Kaikkea kivaa olisi ollut enemmänkin, mutta täytyyhän sitä jotain jättää ensi kerrallekin : ) Ostin vielä näiden lisäksi pienen lasikuvullisen kakkuvadin, ruususaippuan ja ruusukynttilän. Nyt kotona tuoksuu ruusulle : )

Kiitos rakkaat siskoni ja rakas aviomieheni! Tämä oli mielettömän ihana yllätys : D