Merja oli tehnyt kuumamarengista piparipäällysteisiä marenkeja, täällä, ja ihastuin näihin yksinkertaisen kauniisiin herkkuihin. Samalla kun päällystin junan jäätelötötterövohveleita kuusiksi, pursotin loput marenkiruusukkeiksi. Ennen en ole kuumamarenkia kokeillut eikä minulla ollut digitaalimittariakaan. Hyvin onnistui tai sitten oli ensikertalaisen tuuria

Ohje on suoraan  Merjalta

Kuuma marenki

0,6 dl vettä

340 g sokeria

2 dl valkuaisia

160 g sirosokeria

1. Vatkaa valkuaiset ja sirosokeri vaahdoksi.

2. Keitä kattilassa vesi ja sokeri 116 asteiseksi. Lisää sokerivesi kuumana marenkiin, ohuena nauhana kaataen ja vatkaa massaa koko ajan. Voit halutessasi värjätä massan elintarvikevärillä. Kuuma sokeriliemi kypsentää valkuaisvaahdon, joten marenkia ei tarvitse laittaa uuniin.

4.  Laita massa pursotinpussiin. Pursota leivinpaperin päälle pellille haluamasi kokoisia leivospohjia tms. Anna kuivua huoneenlämmössä. Yhden vuorokauden kuivatuksen jälkeen marengit saa irti leivinpaperista ja sisus on pehmeä. Kahden vuorokauden kuivatuksen vaatii, mikäli haluaa marengit pinota päällekkäin. Kuivatusaika riippuu myös hiukan pursotuksen koosta.

Kuumamarengista tehdyt marengit ovat ihanan puhtaan valkoisia.