Luonnosta löytyy kauniita kakunkoristeita ilman keinotekoisia väriaineita. Harmi vain, että talven tullen tuoreita kukkia ei enää saa. Varastoon voi onneksi säilöä myrkyttömät, puhtaat kukat talven varalle arabikumilla ja sokerilla Nami-hiiren ohjeilla

Sekoitin arabikumia ja ruusuvettä lautaselle suhteessa puolet ja puolet. Ruusuvedestä tulee aivan ihana tuoksu, mutta pelkkä vesikin käy.

Lautasen reunalla on helppo sivellä kukkien terälehdet ohuelti.

Ripottelin päälle Siro-sokeria.

Ruttasin leivinpaperin uunipellin päälle. Taitoksiin voi asetella terälehtiä ja näin saa niihin hiukan muotoa eivätkä ole kuivuttuaan ihan littania.

Maitohorsman kukasta leikkasin heteet pois. Kukkaa on helpompi käsitellä, kun kanta on tässä vaiheessa vielä pitkä.

Terälehdet ovat kovin hentoiset, mutta sively onnistuu melko näppärästi lautasen reunaa vasten.

Päälle ripottelin sokeria ja kannasta pitäen pystyi kukan alapuolenkin sokeroimaan.

Saksilla kanta leikataan lyhyemmäksi. Ei kuitenkaan niin pitkälti, että terälehdet irtoavat. Kuivasin kukkia uunissa noin 50 asteessa ja jätin uuninluukun hiukan raolleen. Kokeilin myös kuivattaa maitohorsman kukkia pienissä foliosyvennyksissä. Niitä oli hankala sinne asetella, mutta muutama kukka onnistui kuivattaa pystympään asentoon.

Valmiit maitohorman kukat. Kukat kuivuivat kauniin värisiksi.

Ruusun terälehtiä ja sitruunamelissan lehtiä.

Lähikuvaa. Näitä kun tekisi isomman satsin ja purkittaisi nätteihin lasipurkkeihin. Kivoja olisivat vaikka lahjaksi.

Ruiskaunokin terälehdet voi myös kuivattaa, mutta kokeilin niidenkin kandeeraamista. Käsittelin ensin kukan ja vasta sokeroinnin jälkeen leikkasin terälehdet irti. Nättiä sinistä ilman lisättyjä väriaineita

Sokerointi on arka kosteudelle eli koristeet laitetaan juuri ennen tarjoilua.