Laittelen muutamien kukkien pursotusohjeita. Osa on otettu suoraan kirjoista tai netistä, kuten esim. tämä primrose (esikko), osa omia sovelluksia. Primrose muistuttaa ehkä enemmän ruusua tai omenankukkaa, ainakin näin vaaleanpunaisena : )

Tein kukkia voikreemistä (mikä on oikea nimitys ?, vai tarkoittavatko kaikki samaa ,voikreemi, sokericreme ja buttercream) sekä hyydykeseoksesta.

Sokericreme (ohje Bake and Partyn sivuilta)

250 g suolatonta voita

1 pkt (500 g) tomusokeria

2 rkl maitoa

1 rkl vaniljasokeria (laitoin vanilja-aromia n. 1/2 tl )

(elintarvikeväriä)

1. Vaahdota voi vaaleaksi ja sekoita puolet siivilöidystä tomusokerista. Vatkaa voimakkasti. Lisää maito ja vaniljasokeri. Vatkaa loput tomusokerista seokseen. Värjää halutessasi elintarvikevärillä. Kukkien teossa käytin Städterin tyllaa 230613

 

Hyydyke

1 prk Flora Vispiä tai kermaa

1 prk vaniljatuorejuustoa

100 g sulatettua valkosuklaata

3 liivatelehteä

sokeria maun mukaan

1. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Lisää notkistettu tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Mausta sokerilla ja hyydytä liivatelehdillä pakkauksen ohjeen mukaan.

Kermaruusuja voi tehdä pelkästä kermastakin, mutta ovat vaikeampia käsitellä. Kinuskikissan sivuilla oli hyvä vinkki laittaa kermaruusut pakkaseen ja niiden jähmettyä siirtää kakun päälle. Muitakin kermaseoksia voi kokeilla esim. lisätä rahkaa tai vaniljakreemijauhetta. Näissä ruusuissa käytin 15 mm ruusutyllaa. Pursotus kannattaa aloittaa melko pian. Kun hyydyke alkaa kunnolla hyytymään, kukista ei tule enään sileitä.

Hauskan efektin saa aikaan värjäämällä osan massasta tummemmalla sävyllä.

Hyydykeseos                                                         Sokercreme

1430340.jpg1430298.jpg

Kukkanaulan päälle pursotetaan hieman massaa ja sen päälle pieni leivinpaperin pala. Aloitetaan, tyllan paksumpi pää keskellä, pursottamaan terälehteä. Terälehti on sydämen muotoinen.

1430310.jpg

Terälehden keskellä viedään tyllaa hieman takaisin keskustaan päin, jotta saadaan sydämen keskikohta.

1430315.jpg

Tehdään sydänterälehden toinen puoli ja palataan keskustaan.

1430319.jpg

Näitä terälehtiä tehdään 5 kpl ja kukka on valmis. Nyt leivinpaperin voi irroittaa kukkanaulasta ja laittaa kukan jääkaappiin jähmettymään.

1430330.jpg

Kukka leivoksessa.

1430282.jpg

Hyydykekukka kukkanaulassa. Laitoin sinitarralla kukkanaulan päälle pahvista leikatun, naulaa suuremman,  pyöreän palan, jotta saisin isommatkin kermaruusut hyvin mahtumaan.

1430288.jpg

Kukka koristeltuna.

1430291.jpg

Huomenna laittelen sitten lisää ohjeita : )