Värikkäät krookukset ovat ensimmäisiä kevätkukkasia. Tein muutamia myös marsipaanista : )

Terälehtiä tein sekä marsipaanipaloista että erilaisilla muoteilla. Käytin pyöreää pikkumuottia sekä piparkakuista tuttua kukkamuottia. Siitä otetusta palasta leikkasin sektoreita piparireunuksen mukaan. Helpointa oli ehkä tehdä muotoilluista marsipaanipaloista, mutta marmoroidusta marsipaanista piti ottaa muoteilla.

Terälehden muotoilu käy helpoiten vaahtomuovin päällä. Luulisi tähän käyvän mikä tahansa puhdas vaahtomuovinpala. Alustan päällä voi pitää vaikka elmukelmua. Pehmeä alusta auttaa kuppimaisen muodon teossa. Pallotyövälinettä pyöritetään ja terälehteä ohennetaan sekä venytetään pitkulaiseksi.

Tein kuivatuskepin grillitikusta, foliosta, marsipaanista ja pakastuspussista sekä teipistä. Marsipaania lykkäsin folion päälle, koska folio on niin karkea. Muitakin materiaaleja voi käyttää. Nämä nyt sattuivat olla käden ulottuvilla : )

Terälehdet painelin kiinni toisiinsa kepin päähän (muista tomusokeria kepin päähän). Ensin kolme terälehteä ja niiden päälle toiset kolme edellisten väleihin. Kepin laitoin pystyyn ja annoin kukkien kuivua jonkin aikaa. Siirsin kukat kepistä kuivumaan isoihin muovipääsiäismuniin kun terälehdet eivät enään lässähdä kasaan.

Heteet voisivat olla askarteluheteitäkin, mutta näihin tein tälläisiä.

Valmiita kukkia.

Ensimmäisistä yritelmistä tuli aivan tulppaanin näköisiä. Kun kukan laittaa kuppiin kuivumaan, kannattaa kukan alaosaa hieman puristaa kapeammaksi. Silloin saa enemmän krookuksen muotoa esiin.

Tässä ensimmäiset kukat.

Tein myös pikkukrookuksen grillitikun päähän, kuten ne pikkuruusutkin.