Naistenviikko ehti mennä jo, mutta silti olen leiponut parikin Riikan mustikkatorttua. Äitini oli siellä käydessäni tehnyt Kodin Kuvalehdestä otetun ohjeen mukaan mustikkatorttua. Se oli minusta niin hyvää, että leivoin takaisin tultua pari piirakkaa. Toisen vein naapuriin, mummolle ja papalle (anoppilaan), ja toisen söimme kotona.

Riikan mustikkatorttu

Pohja:

100 g voita

3/4 dl sokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 dl kuohukermaa (käytin vispikermaa ja onnistui silläkin)

Päälle:

2 dl kuohukermaa (laitoin 2 1/2 dl vispikermaa)

3/4 dl sokeria (laitoin maun mukaan)

1 tl vanilliinisokeria (laitoin vaniljasokeria ja hiukan reilummin)

1 prk (150 g) ranskankermaa (laitoin 200 g purkin)

2-3 dl mustikoita (laitoin huomattavasti reilummin)

hyytelösokeria (jätin pois)

 

1. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää kerma viimeiseksi.

2. Painele pohjataikina leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 min. Jäähdytä ja siirrä tarjoiluvadille.

3. Vaahdota kerma paksuksi, mutta ei aivan kovaksi vaahdoksi. Lisää sekaan sokerit ja ranskankerma.

4. Levitä kermaseos jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele päälle mustikoita.

5. Valmista hyytelösokerista kuorrutus paketin ohjeen mukaan ja levitä mustikoiden päälle. Anna tortun levätä jääkaapissa peitettynä mielellään pari tuntia tai enemmän ennen tarjoilua.

 

Koristelin toisen kakun kandeeratuilla maitohorsman kukilla. Niistä tuli käsittelyn jälkeen kauniin violetteja.

Toiseen kakkuun laitoin kandeerattuja ruusunterälehtiä ja keskelle sokerimassagerberan (anoppilaan menevä torttu).

Ohjeet kandeeramiseen löysin Nami-hiiren blogista täältä ja samalla tuli hyvä muistutus kukkien sokeroinnista. Arabikumin ja ruusuveden olin hankkinut nimittäin jo viime vuonna, mutta sokerointi oli vaan sitten jäänyt. Eli nämä molemmat on kandeerattu arabikumilla ja siten kestäisivät myös säilytystä