Nämä kaksi ruusuilla koristeltua kakkua menivät Shnooks-kakun kanssa samoihin juhliin, toinen äidille ja toinen aikuiselle tyttärelle. Koristeluksi toivottiin kermakuorrutusta ja hillitysti kukkia.

Ensimmäinen kakku meni äidille. Jokaiselle kymmenelle vuodelle yksi ruusu. Kakun täytteeksi toivottiin mansikkaa ja kermavaahtoa.

Koska kakku oli iso ja juuri ja juuri mahtui kakkukupuun, tein sivureunasta sileän ilman pursotuksia. Kuvioraapalla sentään sai kivasti pientä kuviota kermaan.

Kukat ovat sokerimassaa. Ripottelin pinnalle muutamia valkoisia nonparelleja, ikäänkuin lumihiutaleiksi.

Lähikuvaa.

Toinen kakku (tyttärelle) oli myös iso ja välistä löytyy kreemiä, vadelmia ja mansikkasosetta. Pinnalle vuolin valkosuklaata ja koristeeksi tuli yksi keltainen ruusu.

Ruusu.

Kreemi

225 g suolatonta voita

450 g tomusokeria

6 tl vaniljasokeria

3 kananmunan keltuaista

200 g  Sunnuntain vaniljarahkavalmistetta tai tuorejuustoa

1. Vatkaa pehmeä rasva kuohkeaksi ja lisää vähitellen tomusokeria mukaan. Lisää keltuaiset ja tuorejuusto. Voit halutessasi maustaa kreemin  esim. liköörillä. Vatkaa tasaiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi.

Tätä kreemiä käytin myös Shnooks-kakun hiuksiin.