Ohje rippijuhliin tehdystä kakusta:

Suklaaviettelys

Pohja:

175 g (1 paketti) Dominoita (säilytä jääkaapissa ennen murskaamista)

50 g voita

Täyte:

5 dl vispikermaa

250 g Mascarpone-juustoa

100-120 g tummaa suklaata

100-120 g maitosuklaata

5 liivatetta

1 rkl kahvia

2 tl vaniljasokeria

sokeria maun mukaan

Päälle:

raastettua tummaa suklaata

marjoja ja hedelmiä

 

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

2. Murskaa kylmät dominot murumaiseksi ja lisää sula rasva sekaan.

3. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperista pala. Jos käytössäsi on reunamuovikalvoa, laita se kiertämään sisäreunaa. Painele keksimuru-rasvaseos tasaisesti ja melko kevyesti pohjalle. Ulkoreuna voi olla keskustaa tiukemmin paineltuna, jotta kakun reuna ei murene. Liian hieno keksimurska, ja vielä tiiviisti paineltuna, on vaikea leikata.

4. Sulata suklaat ja anna hetki jäähtyä. Lisää sula suklaa mascarponeen. Kuumenna pari ruokalusikallista kahvia ja lisää siihen liotetut liivatelehdet. Anna hetki jäähtyä ja vatkaa liivate-kahviseos ohuena nauhana suklaa-mascarponeen.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita puolet kermavaahdosta suklaa-mascarponeen ja sekoita hyvin. Kääntele loppu kermavaahdosta mukaan. Mausta sokereilla maun mukaan.

6. Kaada vaahto dominopohjan päälle ja peitä vuoka. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Koristele suklaaraasteella ja marjoilla/hedelmillä.