Ystävälläni oli viime viikolla synttärit ja hänelle vein gluteenittoman mango-persikkakakun.

Gluteeniton mango-persikkakakku

1 pkt Glutano Chocolate O's keksejä

sulatettua voita sen verran, että kekseistä saa hyydykkeelle pohjan, ehkä noin 50 g

2 rkl kaakaotomusokeria

Täyte:

200 g appelsiinituorejuustoa

3 dl kermavaahtoa

1 prk säilykepersikoita (tästä jäi yli yksi persikanpuolikas)

4 liivatelehteä

1-2 rkl sitruunanmehua

sokeria maun mukaan, ehkä noin 1 dl

(vaniljasokeria)

Päälle:

2 dl Bonne-mangososetta

2 liivatelehteä

1 rkl sitruunanmehua

 

1. Murskaa keksit, lisää kaakaotomusokeri ja sulatettu voi. Taputtele keksimurska irtopohjavuoan pohjalle (leivinpaperi ensin) tasaiseksi kerrokseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto sekä sokeri. Lisää liotetut liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun ja vatkaa mukaan. Pilko valutetut persikat pieniksi paloiksi ja kääntele vaahtoon. Lisää sokeria tarpeen mukaan. Laita jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi tai yön yli.

2. Lisää liotetut liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun ja lisää mangososeeseen koko ajan sekoittaen. Kaada mangosose vuokaan hyytyneen kakun päälle ja laita vielä joksikin aikaa takaisin jääkaappiin. Irroita vuoka ja koristele haluamallasi tavalla :D