Tein kirsikka-piimäkakun Ruokatorstain joulu-kirjan ohjeen mukaan. Tosin kakusta ei tullut kirsikkakakkua, koska minulla ei harmikseni ollut kuivattuja kirsikoita (tykkään kirsikoista). Vaihdoin ne kuivattuihin karpaloihin ja hyvin maistuivat nekin

Kirsikka-piimäkakku    (Ruokatorstain joulu)

3 dl piimää

200 g voita

2 dl sokeria

1 dl vaaleaa siirappia

1 tl inkivääriä

3 tl kardemummaa

1 rkl sitruunamehua

1-2 rkl sitruunakuoriraastetta

1 tl soodaa

6 dl vehnäjauhoja

2 dl kuivattuja kirsikoita (laitoin karpaloita)

(lisäsin vielä ylimääräisenä muutaman palan tummaa suklaata rouhittuna)

 

1. Yhdista sooda jauhoihin.

2. Sulata rasva ja anna jäähtyä.

3. Sekoita aineet kulhossa listan mukaisessa järjestyksessä.

4. Lusikoi taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1 1/2 l vetoiseen vuokaan.

5. Paista kakkua 175 asteessa noin tunti. (Paistoin 50 min ja se riitti tässä vuoassa)

 

Voin suositella lämpimästi. Minusta oli tosi helppo tehdä, hyvää ja sopii siis myös niille, joille ei kananmuna käy.