Tämän viikon meillä on ollut siskoni kolme tytärtä joululomailemassa. Koulut kun alkavat meillä sekä heillä vasta ensi maanantaina

Leivoin heille pitsisen viuhkakakun, täytteenä toiveesta vadelmaa ja valkosuklaalla makeutettua kermavaahtoa. Samalla pääsin kokeilemaan sugarveil-menetelmällä tehtyä pitsiä. Tätä olen halunnut testata jo pitkään ja onneksi sain lainaksi (kiitoksia paljon lainaajalle!!) pitsin tekoon tarvittavan maton sekä käyttöön pienen pussin sugarveiliä. Nimittäin ovat aika tyyriitä näin harrastelijalle hankittavaksi.

Jos sugarveil on vielä tuntematon jollekin, niin se on joustavaa pikeeriä eli pitsi taipuu kuivahdettuaan haluttuun muotoon. Täällä on lisää tietoa. Myös Heleen's hobbies, Rouva V Purppurahelmiä ja Pullapöllö ovat tehneet sugarveilistä koristeita kakkuihin. Välttämättä sugarveiliin ei tarvita pitsimattoa, sitä voi käsitellä myös näin.

Romanttinen viuhka. Päällinen on kaakaojauheella värjättyä ja maustettua marsipaania. Viuhkan lavat (tai mitä nuo tukikepit nyt ovatkaan) ovat vaahtokarkinmakuista sokerimassaa. Vähän turhan leveät niistä tulivat, mutta poiskaan ei voinut niitä enää repiä.

Ennen koristelua kakku oli kuin geishakonvehti. Tähän sopisi geishasuklaasta tehty täyte ja vähän japanilaistyylistä koristelua :D

Ruusu on sokerimassaa ja se oli aikalailla viimeisiä koristeita varastosta. Pitäisi taas aloittaa kukkien väkrääminen.

Lähikuvaa pitsistä. Laitoin tarkoituksella pitsiä päällekkäin ja vähän ryppyyn, jotta viuhkaan tulisi enemmän kokoa.

Tästä tulisi kiva mekko barbikakulle, vaikkapa hääpuku