Mangokakkua rippijuhliin:

Mangokakku

Pohja:

300 g suklaadigestivekeksejä (jääkaappikylmät keksit)

80 g voita

Täyte:

8 liivatetta

400 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl sokeria (laitoin vähemmän eli maun mukaan)

6 tl vaniljasokeria

4 rkl sitruunamehua

4 dl vispikermaa

Päällys:

1 tölkki mangosäilykettä

1 purkki mangososetta (Semper)

(tai vaihtoehtoisesti 3 dl purkkisosetta)

3 liivatetta

 

1. Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

2. Murenna kylmät suklaadigestivet tasaiseksi muruksi. Lisää sulatettu rasva ja sekoita. Taputtele muruseos kevyesti leivinpaperilla (pohja) vuoratulle irtopohjavuualle.

3. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Kuumenna tilkka vettä (n. 2 rkl) kattilassa ja lisää liivatelehdet mukaan. Anna hetki jäähtyä ja kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan vatkaten.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää puolet vaahdosta tuorejuuston joukkkoon. Sekoita tasaiseksi. Kääntele loppu kermavaahto mukaan.

5. Kaada mousse vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä vuoka ja laita jääkaappiin jähmettymään noin 4 tunniksi.

6. Päällystä varten laita liivetelehdet likoamaan kylmään veteen. Ota säilykemangot pois purkista ja hienonna ne tasaiseksi massaksi esim. sauvasekoittimella. Lisää mukaan purkkisosetta, kunnes mangoa on noin 3 dl. Vaihtoehtoisesti voit käyttää pelkästään purkkisosetta sen 3 dl. Kuumenna pieni tilkka vettä, lisää liivatelehdet ja lisää seos ohuena nauhana mangososeeseen koko ajan sekoittaen. Kaada mangosose hyytyneen kakun päälle ja tasoita. Laita vuoka uudestaan jääkaappiin ja pinnan jähmettyä irroita vuoka. Koristele.

Koristelin kakun valkosuklaalla nonparelleilla ja sokerihelmillä. Ananaskirsikat sivelin valkuisella ja sirottelin sokeria päälle. Aivan kuin marmeladi