Kokeilin uutta ohjetta Sirpa Talkan kirjasta Kodin kakkukoulu.

943893.jpg

Mandariininen marenkitorttu:

Pohja:

2 1/4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

3/4 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

1 kananmuna

50 g huoneenlämpöistä voita

 

Täyte:

1 tlk (175/312 g) mandariineja sokeriliemessä

500 g rahkaa

3 dl maitoa

1 1/2 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

1 ps vanilliinikastikejauhevalmistetta

1 sitruunan kuori raastettuna

 

Marenki:

3 munanvalkuaista

1 dl hienoa sokeria

 

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.Lisää mukaan kananmuna ja voi. Sekoita takina nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

2. Taputtele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

3. Pane mandariinit siivilään valumaan.

4. Sekoita keskenään täytteen muut raaka-aineet.

5. Jaa mandariinit torttupohjalle ja levitä täyte päälle.

6. Paista torttua tunti 160 asteessa uunin alaosassa.

7. Vispaa munanvalkuaiset vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri vähitellen seosta samalla vatkaten.

8. Jaa marenki kakun päälle. Paista vielä uunin yläosassa kymmenisen minuuttia eli kunnes marenki on saanut kauniin värin.

9. Siirrä huoneenlämpöiseksi jäähtynyt kakku kylmään ja tarjoa hyvin kylmänä seuraavana päivänä.

Vinkki: Jos et malta odottaa kakun tekeytymistä seuraavaan päivään, lisää täytteeseen kananmuna tai kaksi.

943903.jpg