Nämä teki siskoni. Ohje on Pirkan reseptikirjasta.

1246733958_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pikkupiiraat

2 pkt Sunnuntai piirakkataikinaa

Pinaattitäyte:

1 ps (150 g) pakastepinaattia (siskoni käytti tuorepinaattia ja ryöppäsi sen kevyesti ennen käyttöä)

1 tlk (360 g ) fetajuustoa kuutioina

1 prk ruokakermaa (kasvisrasvasekoite)

2 kananmunaa

1/2 tl rouhittua mustapippuria

pieni ripaus muskottipähkinää

 

Kinkkutäyte:

150 g saunapalvikinkkuviipaleita

150 g emmental-mozzarella juustoraastetta

1 prk ruokakermaa (kasvisrasvasekoite)

1 kananmuna

1/2 tl rouhittua mustapippuria

1 tl pizzamaustetta

(siskoni laittoi vielä hieman paprikaa ja silputtua ruohosipulia)

 

1. Sekoita pinaattitäytteen ainekset keskenään (tuorepinaattia silputaan ja jos ei käytä fetakuutioita, kuutioi feta. Fetaa voi tarvittaessa huuhtoa liian suolan pois saamiseksi). Sekoita silputtuun palvikinkkuun muut kinkkutäytteen ainekset.

2. Kauli sulatetut piirakkataikinat  30x40 cm kokoisiksi levyiksi. Leikkaa se 10x10 cm kokoisiksi neliöiksi. Laita palat muffinssipellin kolosiin ja täytä kolot täytteellä, osa pinaatti- osa kinkkutäytteellä. Voitele taikinareunat kananmunalla ja paista 200 asteessa n.25 min.