Lusikkaleipien ja koristeltujen pipareiden lisäksi leivoin muhkeita suklaa-kaakaopipareita. Ohje on Otavan opuksesta, Pikkuleipiä.

Suklaa-kaakaopikkuleivät

1 1/4 dl sokeria

1 1/4 dl fariinisokeria

1 1/4 dl pehmennettyä voita

2 kananmunaa

1/2 tl vanilliinisokeria

4 1/4 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta (Van Houten)

1 tl leivinsoodaa

1/4 tl suolaa

2 1/2 dl suklaapisaroita tai rouhittua taloussuklaata (laitoin 1 dl suklaarouhetta ja 1 1/2 dl butterscotch morsels-pisaroita)

2 1/2 dl saksanpähkinärouhetta (laitoin hiukan vähemmän hasselpähkinärouhetta)

 

1. Vatkaa sokerit, voi ja munat suuressa kulhossa sähkövatkaimen keskinopeudella huolellisesti sekaisin. Lisää jauhot, kaakaojauhe, leivinsooda ja suola ja sekoita hitaalla nopeudella pehmeäksi taikinaksi. Lisää suklaa ja pähkinät.

2. Nostele taikinasta kahdella teelusikalla nokareita pellille 5 cm:n päähän toisistaan. Paista pikkuleipiä 8-10 min 200 asteessa (voi olla hiukan alle)  tai kunnes ne ovat kiinteitä. Anna jäähtyä.

Sisältä näyttää tältä.