Löysin Pikkuleipiä-kirjasta (Otava) ohjeen näihin herkkuihin. Tein taikinan reseptin mukaan, mutta jauhoja olisi voinut vähentää. Varsinkin vaaleaa taikinaa oli vaikea pyöritellä siististi pötköksi ja pipareista tuli kovahkoja. Keskimmäinen tyttäreni tosin tykkäsi näistä niin paljon, että tilasi pipareita synttäreilleen. Pienellä säädöllä voi tulla ihan hyviä

Karamellitäytteiset suklaapyörät

3 3/4 dl tomusokeria

2 1/2 dl (n. 200 g) pehmennettyä voita tai margariinia

1 kananmuna

1 tl vanilliinisokeria

6 1/2 dl vehnäjauhoja (tästä voisi ehkä desin vähentää ja lisätä, jos on tarvis)

1/4 tl suolaa

1/2 dl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta

1 rkl maitoa

1/2 dl kovia hedelmäkarkkeja hienonnettuna (käytin TuttiFrutti Crushia)

 

1. Vatkaa tomusokeri, voi, muna ja vanilliinisokeri suuressa kulhossa vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Lisää jauhot sekä suola ja sekoita hitaalla nopeudella pehmeäksi taikinaksi.

3. Jaa taikina kahtia. Lisää toiseen puuoleen kaakaojauhe ja maito. Sekoita tasaiseksi. Kaaviloi suklaataikina kahden leivinpaperin välissä suorakaiteeksi (30x20 cm). Ota päällimmäinen paperi pois ja siirrä taikinalevy syrjään.

4. Sekoita karamellimurska toiseen puoleen taikinaan. Muotoile taikinasta 30 cm pituinen tanko ja nosta se taikinalevyn pitkälle sivulle. Kääri suklaataikina tangon ympäri kuten kääretorttua tehdessä (poista samalla alinta paperia). Nipista sauma kiinni ja kääri rulla kelmuun/leivinpaperiin. Anna olla jääkaapissa 1-2 h tai kunnes se on kovettunut.

5. Lämmitä uuni 190-200 asteeseen. Leikkaa rulla puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Nosta pellille ja paista 8-10 min tai kunnes ne ovat kiinteitä. Anna jäähtyä.

Suklaataikinan kauliminen leivinpaperien välissä.

Rullauksen alussa kannattaa olla tarkkana, ettei taikinoiden väleihin jää ilmaa.

Poista paperia samalla kun rullaat.

Valmis kääritty taikinarulla.

Jähmeä taikinarulla leikataan viipaleiksi.

Pellille ja paistumaan.

TuttiFrutti maistui valmiissa piparissa, mutta liikaa paistamista täytyy varoa. Muuten karamelli sulaessaan ja paistuessaan palaa pohjalta, vaikka pinnalta näyttää vielä ihan hyvältä.

Leivinjauhetta ei näihin tullut, mutta voisi kokeilla sen lisäämistä seuraavan satsiin kuten myös jauhojen vähentämistä. Pipareista tulisi ehkä pehmeämpiä. Kuitenkin niin, ettei pipari leviä holtittomasti :D