Ystäväni soitteli ja pyysi tekemään punaisen, kiinalaisen lohikäärmeen syntymäpäiville. Koska en ole ensi viikolla kotosalla, tein kuvan jo ennakkoon. Aihe oli loistava ja olisin mielelläni paneutunut tähän oikein ajan kanssa, mutta tässä illan tuotos. Sopivaa valmista kuvaa ei löytynyt, joten piirsin mallin itse netistä löytämistäni kuvista vinkkiä katsoen.

Kuva on tehty marsipaanin päälle ja kokeilin Rouva Veen blogista tuttua painelutekniikkaa. Ensimmäiseksi kuvaksi ehkä olisi kannattanut valita joku helpompi kuva. Tähän aiheeseen sopii tuollainen kohokuvio eikä nyt ollut aikaa harjoitella. Marsipaanilevy olisi saanut olla paksumpi, jotta työstövaraa olisi ollut enemmän ja kuvio olisi ollut reilusti koholla.

1886201.jpg

Värityksen kanssa oli myös ongelmia. Minulla ei ole kultamaalia (hmmm... onhan tämä leipominen jonkinlaista välineurheilua välillä) ja kultakristallipulverilla ei saa peittävää pintaa edes alkoholiin sekoitettuna. Myöhemmin huomasin, että olisi kannattanut sotkea kirkas alkoholi, keltaista elintarvikeväriä ja kultapulveria keskenään peittävämmän pinnan saamiseksi. Kokeilinkin sitä, mutta pinta oli liian märkää uudelleen maalattavaksi eikä ollut aikaa odotella. Tausta on tarkoituksella kuoppainen, yritin saada siitä taotun metallin näköisen.  Punaisesta saa upean rubiininpunaisen, kun sotkee kultapulveria sekaan ja lantraa kirkkaalla alkoholilla.

1886206.jpg

Lähikuvaa kasvoista. Myös tässä olisi ollut vielä työstämistä lisää : )

1886239.jpg

Kynnet, selkäharjakset ja osa kasvoista lisätty erillisistä marsipaanipaloista.

1886249.jpg

Hauska aihe : ) Tälläisen haluaisin tehdä joskus uudestaan, paremmin ja paremmilla työvälineillä  :D