Vielä palataan hetkeksi jouluun. Pari juttua jäi postaamatta ja esim. nämä karpalotryffelit tein jouluksi naposteltavaksi. Ohje löytyy Maku-sivustolta, täältä.  Vaihdoin vain puolukat karpaloiksi. Olin saanut kivan tuotepaketin testattavaksi Biokialta ja siitä sain kuivatut karpalot sekä karpalojauheen tryffeleihin. Juhlattaren blogista löytyy lisää juttua Biokian tuotteista, täältä.

Pari pussia unohtui kuvasta, mutta samanlainen paketti oli kuin Juhlattarellakin :D

Kokeilin suklaakarpaloita kaurakekseihin rusinoiden tilalle, mutta se kokeilu ei ollut erityisen onnistunut. Keksit olivat ihan jees, mutta suklaakarpaloiden maku hävisi paistettaessa. Ehkä kuivatut marjat olisivat paistettavissa leivonnaisissa parempia ja nämä suklaiset vain naposteluun tai koristeeksi esim. hyydykekakun päälle.

Tryffeleitä. Osan pursotin foliokuppeihin ja osan pyörittelin massan jähmettyä pallosiksi.

Huomioi, että kuivatut marjat pitää liota liköörissä useamman tunnin. Minulla oli yön yli

Karpalotryffelit

1 dl kuivattuja karpaloita

1/2 dl karpalolikööriä

250 g tummaa suklaata

100 g voita

1/2 dl tomusokeria

1 keltuainen

Päälle:

1/2 dl karpalojauhetta

1/2 dl kookoshiutaleita

 

1. Pane hienonnetut kuivatut marjat likoamaan likööriin mielellään 4–5 tuntia ennen valmistusta.

2. Sulata paloiteltu suklaa ja voi vesihauteen päällä.

3. Nosta seos sivuun. Lisää sokeri ja likööri-marjaseos ja lopuksi keltuainen. Sekoita tasaiseksi.

4. Pursota massa pursotinpussilla foliokuppeihin tai nosta kulho peitettynä jääkaappiin jähmettymään.

5. Ota seoksesta lusikalla pieniä paloja, muovaile niistä käsissä palloja, kierittele ensin karpalojauheessa ja sitten kookoshiutaleissa. Nosta tarjolle tai säilytä kannellisessa rasiassa viileässä.

Karpalojauhe oli pinnalla kirpsakkaa, mutta aromikasta.

Suklaapäällysteiset, kuivatut marjat käyvät koristeiksi.