Leivontafoorumin toukokuun haasteena oli sateenkaari. Minun ei alunperin pitänyt haasteeseen osallistua muiden kiireiden takia, mutta kun näin netissä gelatiinipalloja, en voinut vastustaa niiden testaamista. Sateenkaaren sävyt sopivat palloihin erinomaisesti, mutta unohdin kaikessa hässäkässä sinisen sävyn. Palloihin käytin appelsiinimehua (keltainen, oranssi, vihreä) ja puna-violetteihin sekamehua. Palloja ei syödä, mutta värjäämistä on vähemmän ja tuoksu parempi. Liivatejauheen tilalla käytin liivatelehtiä, kun liivatejauhetta oli vain teelusikallinen purkin pohjalla.

Ohje palloihin löytyy täältä: http://cakecentral.com/tutorial/how-to-make-gelatin-bubbles

Oikein hyvin sopisi vaikka vappukakuksi

Näitä voisi kutsua köyhän leipurin sokerikoristepalloiksi. Ei ihan niin hienoja kuin isomaltoosipalllot, mutta huomattavasti edullisemmin valmistuvat. Pallot ovat keveitä, joten niitä voi kasata kakun päälle ison, näyttävän rykelmän.



Kääretorttupohja

4 kananmunaa
1,5 dl Siro-sokeria
1 dl Ohrakasta
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi toisiinsa sekoitetut kuivat aineet varovasti taikinaa käännellen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteessa 9-10 min. Kumoa hieman jäähtynyt kääretorttupohja puhtaalle leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Anna jäähtyä ja leikkaa 4 ympyrää pohjasta.

Kostutus:

0,5-0.75 dl 3 hedelmän mehu (rypäle-appelsiini-passion)

Väliin:

4 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
0,5 l vadelmia
0,5 dl tomusokeria
3-4 liivatetta
n. 1 dl vadelmahilloa

1. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää siihen rahka. Sekoita mukaan liivatelehdet pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää vadelmat ja mausta tomusokerilla maun mukaan.
2. Leikkaa kääretorttulevystä 4 kpl 15 cm halkaisijaltaan olevia ympyröitä. Kokoa kakku kostuttamalla kakkupohjia mehulla sekä sivelemällä vadelmahilloa ja täytettä väleihin. Täytettä on reippaasti, levitä loppu täyte kokonaan kakun pinnalle.

Kuorrutus:
300 g vaahtokarkinmakuista sokerimassaa

1. Kauli sokerimassa silikonialustan päällä noin 3 mm paksuksi levyksi ja siirrä kakun päälle. Tasoita pinta ja leikkaa ylimääräinen kuorrute pois. Koristele pikeeripursotuksella ja kuivatuilla gelatiinipalloilla.

Vadelmainen

Netistä löytyy lisää bubbles-kakkuja ja gelatiinikukkia .