Viikonloppu oli vauhdikas. Tuli kierrettyä puoli Etelä-Suomea ja ensimmäiseksi ajelin perjantaina siskolleni. Mukanani vein suolaisen piirakan, sillä siskoni ei ole erityisen innokkaasti makean perään ja maistuu nämä suolapalat muillekin
Ohje on kirjasta Tee hyvä kakku (Sirpa Talka)
Poro-vuohenjuustotorttu
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
100 g voita
Täyte:
100 g kylmäsavuporoa
200 g parsakaalia
1 sipuli
1 rkl voita
200 g vuohenjuustoa
Liemi:
3 dl kermaa
3 kananmunaa
1/2 tl suolaa
pippuria
(laitoin vielä Välimeren yrttimaustetta)
1. Sekoita taikinan raaka-aineet keskenään. Muovaa taikina palloksi, kääri tuorekelmuun ja anna taikinan levätä jääkaapissa tunti.
2. Kauli taikina ja nosta se kaulimelle kevyesti kiepautettuna irtopohjavuokaan (halkaisija 22 cm). Leikkaa ylimenevät taikinanliepeet pois.
3. Paloittele kylmäsavuporo ja parsakaali. Höyrytä parsakaalia hetki mikroaaltouunissa, noin 3 min. Silppia sipuli ja kuullota se rasvassa. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi. Jaa täytteet torttupohjalle. Sekoita liemi ja kaada se vuokaan.
4. Kypsennä 175 asteessa uunin alaosassa tortun paksuudesta riippuen 30-45 min.
Ehti melkein yö saapua ennen siskolle pääsyä. Tässä palanen myöhäisellä iltakahvilla.
Kommentit