Viikonloppu oli vauhdikas. Tuli kierrettyä puoli Etelä-Suomea ja ensimmäiseksi ajelin perjantaina siskolleni. Mukanani vein suolaisen piirakan, sillä siskoni ei ole erityisen innokkaasti makean perään ja maistuu nämä suolapalat muillekin

Ohje on kirjasta Tee hyvä kakku (Sirpa Talka)

Poro-vuohenjuustotorttu

Pohja:

4 dl vehnäjauhoja

1 kananmuna

1/2 tl suolaa

100 g voita

Täyte:

100 g kylmäsavuporoa

200 g parsakaalia

1 sipuli

1 rkl voita

200 g vuohenjuustoa

Liemi:

3 dl kermaa

3 kananmunaa

1/2 tl suolaa

pippuria

(laitoin vielä Välimeren yrttimaustetta)

 

1. Sekoita taikinan raaka-aineet keskenään. Muovaa taikina palloksi, kääri tuorekelmuun ja anna taikinan levätä jääkaapissa tunti.

2. Kauli taikina ja nosta se kaulimelle kevyesti kiepautettuna irtopohjavuokaan (halkaisija 22 cm). Leikkaa ylimenevät taikinanliepeet pois.

3. Paloittele kylmäsavuporo ja parsakaali. Höyrytä parsakaalia hetki mikroaaltouunissa, noin 3 min. Silppia sipuli ja kuullota se rasvassa. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi. Jaa täytteet torttupohjalle. Sekoita liemi ja kaada se vuokaan.

4. Kypsennä 175 asteessa uunin alaosassa tortun paksuudesta riippuen 30-45 min.

 

Ehti melkein yö saapua ennen siskolle pääsyä. Tässä palanen myöhäisellä iltakahvilla.