Tässä toinen raparperipiirakka. Tällä kertaa omena on kaverina, kun edellisessä oli mansikoita : )

1586846.jpg

Lainasin kirjastosta kirjan: Pirkan Parhaat Piiraat, josta ohje on kotoisin. Tein siihen pieniä muutoksia. Oma versio on sulkeissa.

Raparperi-omenakeikauskakku

Vuokaan:
50 g margariinia
1 dl fariinisokeria
5 dl raparperia paloina (laitoin n.8 dl)
2 omenaa (1 omena)

Taikina:
150 g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vanilliinisokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja (laitoin 1 1/2 dl vehnäjauhoja ja 1 dl spelttivehnäjauhoja )
1 tl leivinjauhetta

1. Mittaa tasapohjaisen kakkuvuoan pohjalle margariini ja fariinisokeri. Kuumenna vuokaa 175-asteisessa uunissa n. 3 minuutin ajan, kunnes rasva ja sokeri sulavat. Tasoita rasva-sokeriseos.
2. Huuhtele raparperin varret ja viipaloi paloiksi. Kuori omenat ja kuutioi. Ripottele vuokaan raparperin- ja omenanpalat. (Laitoin raparperinpalat+ 1/2 dl sokeria kuumuutta kestävään kulhoon ja lämmitin mikrossa n.3-4 minuuttia välillä sekoittaen. Raparperit pehmenevät ja niistä irtoaa nestettä, jonka kaadoin pois. Jos haluaa makeampaa piirakkaa, sokeria voi vielä lisätä)
3. Vaahdota margariini ja sokeri. lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää seos taikinaan vain sen verran sekoittaen, että taikina on tasaista. Levitä taikina raparperi-omenakerroksen päälle (käytin vähän vehnäjauhoja apuna).
4. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 40-50 minuuttia. (käytin irtopohjavuokaa, joten laitoin matalan astian uunin pohjalle, neste vuotaa helposti kakkuvuoan reunoista läpi)
5. Kumoa kakku tarjoiluvadille hieman jäähtyneenä. Pohjapuolesta tulee siis yläpuoli. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

1586847.jpg

Minusta parhaimmillaan vielä hieman lämpöisenä. Mieheni veli tykkäsi kovasti, kun tuli meille kahville ja lämmitin piirakkaa hetken mikrossa. Jäätelön kanssa tosi hyvää!!