Siskoni oli tehnyt makoisaa salaattia ja suolaista piirakkaa. Kinusin häneltä ohjeet herkkuihin. Piiras taisi olla Sikke Sumarin ohje ja salaatti Glorian ruoka ja viini-lehdestä

Lämmin juustopiiras

1 prk raejuustoa

6 rkl vehnäjauhoja

3 rkl kermaa

n. 250 g voimakasta juustoraastetta (esim. appenzeller, emmental, voimakas kova vuohenjuusto)

3 kananmunaa

100 g voita sulatettuna

1 tuore chilipalko pilkottuna

ruohosipulisilppua

persiljasilppua

mustapippuria

(suolaa)

 

1. Sekoita kaikki aineet kulhossa.

2. Paista leivinpaperilla vuoratussa irtopohjavuoassa 180 asteessa n. 25 min.

3. Tarjoa haaleana salaatin ja hyvän punaviinin kera.

 

Voin suositella lämpimästi Hyvää oli  ja näköjään myös erittäin helppo tehdä, ainakin siis ohjeen perusteella.

Maukas parmankinkkusalaatti

8 viipaletta parmankinkkua

2 pkt (á 125 g) mozzarella di bufalaa

8 dl yrtti-salaattisekoitusta (esim. rucola-jäävuori-punabasilika)

3 dl viipaloituja mansikoita

2 dl kalamata-oliiveja

Marinoidut kasvikset:

1 pieni kesäkurpitsa

1 pieni munakoiso

2 pientä kesäpunasipulia varsineen

n. 1 1/2 dl (omena)viinietikkaa

1/2 dl hienonnettuja yrttejä (esim. timjami, oregano)

1 tl sokeria

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria myllystä

 

1. Valmista ensin marinoidut kasvikset. Leikkaa kesäkurpitsa ja munakoiso pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Paista viipaleita grillissä tai pannulla öljytilkassa muutama minuutti tai kunnes ne pehmenevät. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi ja hienonna varret (laita varret sivuun koristelua varten). Mittaa öljy, etikka, yrtit ja mausteet kulhoon. Sekoita kasvikset marinadiin ja anna maustua puolisen tuntia.

2. Leikkaa kinkut pienemmiksi paloiksi. Viipaloi mozzarella. Huuhtele salaatti ja laita tarjoilulautaselle. Nosta marinoidut kasvikset, kinkku, juusto ja mansikat päälle.

3. Viimeistele oliiveilla, sipulinvarsilla ja marinointiöljyllä.

 

Herkullinen salaatti.