Marenkeja on helppo ja hauska tehdä. Vaahdosta voi pursottaa vaikka mitä, kirjaimia, sydämiä, kakkulevyjä ja -"kuppeja", ruusukkeita sekä kukkia :D Lisäksi marenkivaahtoa voi maustaa eri tavoin esim. kaakaojauheella, mansikkatomusokerilla, kookoksella, mantelilla tai vaniljasokerilla. Marengit ovat makoisia sellaisenaan tai suklaalla kuorrutettuina. Niitä voi käyttää myös kakkujen, leivosten tai jäätelöannosten koristeena, kunhan lisää ne vasta hetkeä ennen tarjoilua.

Tein valkoisia, vaniljalla maustettuja ruusuja sekä mansikkatomusokerilla maustettuja marenkeja. Valkoisiin tein vihreät lehdet jo valmiiksi sekä muutamia irtolehtiä vihreästä marengista. Vaaleanpunaiset tein ilman lehtiä.Marenkisydän PusuLähikuvaa.Kivoja lasimaljoissa vaikka hääjuhliin.Marenki

2 valkuaista
8 rkl sokeria
muutama tippa sitruunanmehua

1. Erottele valkuaiset huolella keltuaisista, sillä keltuainen estää vaahtoutumisen. Kulhon (mieluiten lasikulho) tulee olla puhdas ja kuiva!
2. Tiputa muutama tippa sitruunamehua joukkoon ja vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen vaahtoon koko ajan vatkaten (käytin Siro-sokeria).
3. Täytä pursotinpussi vaahdolla ja pursota haluamiasi kuvioita.
4. Pane pelti 75-100 (kuivatin n.60-70 asteessa) uuniin ja anna marenkien kuivua reilu tunti (ruusuissa meni noin 2 h). Avaa uunin suuluukku ja anna marenkien kuivua vielä jälkilämmössä. Varmista, että marengit ovat rutikuivia.

Kova marenki: Laita vatkauskulho vesihauteeseen (kuumahkoa vettä) ja vatkaa vaahtoa, kunnes se alkaa hieman kovettua kulhon reunoille.

Täältä löytyy kauniita marenkiruusuja!