Laitan kaikki sokerimassatyöt saman kategorian alle. Tästä materiaalista pidän niin paljon, että eiköhän näitä tule jatkossakin tehtyä : )

Ruusua varten teen ensin kartion muotoisen palan.

Massasta otan aina palan kerrallaan. Terälehtiä muotoilen joko lastalla tai pallopäisellä marsipaanivälineellä. Ensimmäiset terälehdet pistän puolesta välistä poikki.

Kiepautan ensimmäisen lehden kartion ympärille niin, että kartion pää peittyy.

Lisään pari puolikkaaksi leikattua terälehteä.

Loput terälehdet ovatkin sitten isompia ja muotoiltu keskeltä kuppimaiseksi, kuten oikea ruusunlehtikin on. Terälehtiä voi lisätä niin paljon kuin haluaa ja käsissä pysyy : ) Reunoja voi ohentaa aika paljonkin kunhan keskelle ja alareunaan jää riittävästi paksuutta.

Kannan leikkaan lyhyemmäksi ja tasaiseksi.

Laitan ruusun foliomuotiin kuivumaan ja asettelen terälehtiä sopivaan asentoon.

Kun kukka on kuivunut, otan sen varovasti foliosta pois ja käsittelen tomuvärillä.

Tomuvärin levitykseen kannattaa valita tukeva, mutta pehmeä pensseli. Väriä voi myös laimentaa tomusokerilla ja muutenkin väriä voi ensin töpsytellä lautasen päällä, jotta sen saa tasaisesti pensseliin. Väriä lisätään pikkuhiljaa kunnes sopiva tummuusaste on saatu. Välillä voi ylimääräistä väriä puhaltaa kukan pinnalta pois (esim.tiskialtaan päällä) ja katsoa miltä työ näyttää. Väri ei tartu ennenkuin sitä on siveltimellä töpsötelty kiinni kukkaan. Pensselin voi "pestä" kierittelemällä sitä tomusokerissa jos väriä haluaa vaihtaa.

Tomuvärillä saa utuisen vaikutelman ja aika aidon näköisen. Kimalluksen ystävänä suihkuttelen aika usein tuota helmiäissprayta. Silloin kukka näyttää tältä.