Kaikenlaista puuhaa on piisannut ihan riittämiin, mutta pieni hetki oli aikaa leipoa omenakakkua

Äitini oli aikaisemmin tehnyt tätä herkullista rahka-omenakakkua ja nappasin häneltä ohjeen. Alkuperäinen ohje on Valion Kerma-lehdestä.

Perinteinen rahka-omenakakku

Pohja:

100g voita

1 dl sokeria

1 kananmuna

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 prk maitorahkaa (yhteensä 500 g)

2 dl kuohukermaa (laitoin vähemmän)

2 rkl perunajauhoja

2 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

puolen sitruunan mehu

1 tl vaniljasokeria

Päälle:

3 omenaa (kuorittuna ja viipaloituna), kanelia ja sokeria

 

1. Valmista pohja. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää jauho-leivinjauheseos. Pohjusta leivinpaperilla halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

2. Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään (käytin 1 purkin sitruunarahkaa ja 1 purkin vaniljarahkaa, kun sattuivat jääkaapissa olemaan). Kaada vuokaan. Lado omenanaviipaleet täytteen päälle. Sirota päälle kanelia ja sokeria.

3. Paista 175 asteessa n.50 min tai kunnes on kypsä. Anna jäähtyä kylmäksi ja irrota vasta sitten vuoasta.

 

En malttanut odotella kakkua aivan kylmäksi asti ja jotenkin sain keploteltua kakun vadille vähän haaleanakin.

Pehmeää ja makoista