Kävin ystävälläni kyläilemässä ja illaksi piti saada porukalle jotain pientä purtavaa aikaiseksi. Hän teki pari erilaista salaattia ja minä olin tehnyt lohipiirakkaa sekä kinkkukierteitä voitaikinasta. Kuvat eivät ole parhaita mahdollisia, kun alkoi ilta hämärtää ja kaikilla oli jo kiire päästä syömään. Kannattaa kuitenkin kokeilla ulkonäöstä huolimatta, sillä minusta kaikki maistuivat mainioilta
Katkarapu-lohisalaatti.
Katkarapu-lohisalaatti (4 annosta)
puolikas mango
1 pieni punasipuli
puolikas kurkku
1 avocado
400 g katkarapuja
150 g savulohta (meillä oli kylmäsavulohta)
2 rkl hienonnettua korianteria
1 tomaatti (jätettiin pois, kun toisessa salaatissa oli tomaattia)
limetinmehua
(salaatinlehtiä koristeluun)
Itusalaatti.
Itusalaatti
1 pussi suomalaisia ituja
1 kurkku
6 tomaattia
fetaa
minimozzarelloja
1 pussi pakasteherneitä
1 sipuli
tuoretta basilikaa
(valkosipulinkynsiä)
oliiviöljyä
mustapippurirouhetta
katkarapuja (jätettiin pois, kun toisessa salaatissa oli niitä)
(salaattia koristeeksi)
Voitaikinakierteet.
Voitaikinakierteet
1 paketti pakastevoitaikinaa (tai itsetehty taikina)
1 paketti ilmakuivattua kinkkua.
1. Sulata voitaikinalevyt paketin ohjeen mukaan. Leikkaa jokainen levy neljään, kapeaan osaan pituussuunnassa.
2. Irroita kinkkuviipaleet muovikalvoineen erilleen toisistaan. Leikkaa jokainen kahtia pituussunnassa ja irroita muovikalvo vasta sitten, kun tarvitset kinkkuviipaleen. Liitä kinkkuviipale voitaikinaviipaleeseen ja käännä korkkiruuville. Laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja voitele kananmunalla ennen paistamista. Paista 225 noin 8-10 min, kunnes ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
Lohi-sienipiirakka.
Lohi-sienipiirakka (Kodin Kuvalehti: Parhaat piiraat)
Pohja:
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunasosejauhoja
1 tl yrttisuolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
(käytin valmista ruisperunataikinaa pakasteesta)
Täyte:
1/2 l suppilovahveroita (käytin siitakesieniä)
300 g kylmäsavulohta
pala purjoa
2 dl kermaviiliä
1 dl maitoa
3 kananmunaa
1 dl juustoraastetta
sitruunapippuria
1-3 valkosipulinkynttä
1. Nypi pohjan kuivat aineet keskenään murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle sekä reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa noin 10 min.
2. Haihduta sienistä teflonpannulla enimmät nesteet pois. Suikaloi kirjolohi ja hienonna purjo. Sekoita kermaviiliin maito, munat, juustoraaste ja mausteet.
3. Levitä puolikypsälle pohjalle ensin sienet, kalapalat ja sipulisilppu. Kaada päälle kermaviiliseos ja jatka kypsentämistä, kunnes täyte hyytyy ja saa pintaansa herkullisen värin. Eli 200 asteessa noin puolisen tuntia. Tarjoile lämpimänä salaatin kera.
Kommentit