Tänään tuli tyttäreni luokkakaveri kyläilemään ja leivoin lapsille pikkumuffinsseja. Viime kesänä olin säilönyt kesää kukkien muodossa ja hyvin olivat säilyneet. Täällä enemmän juttua kukkien sokeroinnista. Siitä mukavia koristeita, ettei ainakaan ylimääräisiä väriaineita ja lisäaineita kerry leivonnaisiin

Muffinssit ovat minivuokiin leivottuja ja ohjeeseen hain vinkkiä Makeat ja suolaiset muffinit-kirjasta (Otava). Muuttelin ohjetta jonkin verran ja näistä tuli alkuperäistä suklaisempi versio.

Suklaa- sitruunajogurttimuffinssit

150 g pehmeää voita

3/4 dl (75 g) sokeria

1 kananmuna

1 prk (175 g) sitruunanmakuista Bulgarianjogurttia (tai 1 prk tavallista ja 1 sitruunan raastettu kuori)

2 dl (125 g) vehnäjauhoja

n. 1 dl (75 g) Ohrakasta tai perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

1/4 tl soodaa

1 tl vaniljasokeria

100 g tummaa suklaata rouhittuna

 

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen ja laita paperivuuat muffinipellin syvennyksiin.

2. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna ja jogurtti. Sekoita keskenään jauhot, Ohrakas, leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri. Sekoita mukaan taikinaan, mutta sekoittele mahdollisimman vähän, ettei taikina sitkisty.

3. Annostele taikina vuokiin. jätä hieman kohoamisvaraa. Paista muffinsseja uunin keskitasolla koosta riippuen 15-25 min. Minimuffinssit paistuvat nopeasti, joten ole tarkkana. Ota muffinssit uunista ja anna jäähtyä. Koristele erilaisilla kuorrutteilla ja kukkakoristeilla.

Maitohorsman kukat ovat talven aikana kuivuneet vielä lisää ja ne olivat helposti rikkoutuvia.

Loput terälehdet murskasin hienoksi. Kaunista, vaaleanviolettia värisokeria ilman keinotekoisia aineita.

Sisältä näyttää tältä.