Gastro-messuilta vielä hiukka lisää juttua....

Itselläni kun ei ole koulutusta leivonta- eikä ravintola-alalle, joten kaikki itselle uudet jutut kiinnostavat, vaikkei niitä omassa leivonnassa tarvitsisikaan. Testasin kotona sitruunanmakuista, ammattikäyttöön kehitettyä puolivalmistetta. Esittelyssä oli muitakin vastaavia sekä kermaa, josta kuulemma saa erittäin kestävän vaahdon. Sitä olisi varsinkin tehnyt mieli testata :D

Näitä saa vain tukusta, mutta kiinnostuneet voivat kysellä täältä.

Leivoin kakkupohjan, jonka kostutin appelsiinimehulla (pohja jäi kuitenkin turhan kuivahkoksi, mutta menköön nyt tämän kerran :D). Päälle kaadoin sitruunatorttuaineksen, jonka olin sulattunut kattilassa ohjeen mukaan. Annoin täytteen jähmettyä muutaman tunnin ja kasasin vadelmia päälle. Laimeasta vadelmamehusta ja hyytelösokerista tein kiilteen pitämään marjat hyvinä ja kasassa.

Ei hassumpaa, kyllä tälläistä voisi käyttää kotonakin. Olisi kiva tietää, miten ja mistä aineksista ravintolat yleensä tekevät jälkiruokaleivonnaiset. Muutamia aika kamalia "herkkuja" on tullut vastaan ravintoloissa, vaikka harvoin jälkiruokaa jaksaa syödä aterian päätteeksi. Ruoka on ollut ehkä herkullista, mutta huono jälkiruoka pilaa kokonaisuuden.

Bongasin messuilta Fazerin tulevan uutuuden, Tutti Frutti Crushin. Muutenkin nuo crush-pussit uudistuvat ja niissä on jo valmiina sulkija. Ikäviä vanhat pussit ovat olleetkin, sillä ne on ollut pakko laittaa erikseen vielä Minigrippeihin. Uutuus olisi kuulemma tulossa kauppoihin toukokuussa. Yritin kysellä Fazerilta sähköpostitse, saako noita messuilla olevia tuotteita laitella blogiin esille, mutta sieltä ei tullut mitään vastausta, joten tässä nämä nyt ovat: