Täältä löytyy aikaisempi ohje joulutähtiin, mutta uudistin nyt hieman ohjetta. Silloin minulla oli vain yksi lehtimuotti ja kukista ei saanut tuota isompia. Yleensä käytän kukissa sokerimassaa, mutta tässä mallikukassa on marsipaanin ja sokerimassan sekoitusta. Se antaa enemmän työskentelyaikaa, kun massa ei kuivu niin nopeasti. Vihreät lehdet jätin pois, sillä ne tein erikseen ja minusta lehtiä on kiva asetella kakkuun sitten tarpeen mukaan.

Kolme erikokoista ruusunterälehtimuottia riittää halkaisijaltaan  n. 7 cm:n kokoiseen kukkaan.

Isoimmalla muotilla otetaan paloja kaulitusta massasta. Ohennan reunoja, kun terälehti on vielä muotissaan. Oikeasti pidän vasemmalla kädellä muotista ja samalla nostan irroituspainiketta sen verran, että sisäosa nousee ylös. Kuvauksessa tarvitsin kättä kameraa varten :D

Ei haittaa vaikka ylimääräinen massa pursuaa yli.

Marsipaaniveitsellä tai pienellä pyöräleikkurilla leikataan terälehti joulutähden terälehden muotoon.

Viisi terälehteä asetellaan foliolla vuorattuun munakuppiin (tai vastaavaan).

Painetaan palat keskeltä kiinni toisiinsa.

Seuraavan kerroksen terälehdet tehdään keskikokoisella muotilla. Terälehteä voi supistaa sormin alaosastaan, jotta lehti mahtuu paremmin keskustaan.

Viides lehti ja lopuksi taas painetaan keskeltä terälehdet kiinni.

Aivan keskelle mahtuu yleensä pienimmällä muotilla tehtyjä lehtiä kolme kappaletta, mutta enemmänkin voi laittaa tarvittaessa. Jos keskusta on liian syvä, voi siihen pyörittää pienen pallosen massaa ja vasta sen päälle sokerihelmet, nonparellit tai eri värisestä massasta tehdyt palloset. Täysin oikean kukan näköistä tästä ei saa, mutta eihän kakkukoristeiden tarvitse aivan niin ollakaan. Mallia aidosta kukasta voi hakea vaikka täältä.  Maailmalta löytyy upeita, jo hyvin aidon näköisiä kukkia. Niihin on käytetty aikaa ja vaivaa sekä oikeita joulutähtimuotteja, mutta myös usein rautalankaa, jota itse en niin mielelläni kakkuun laita. Mallia löytyy esim. täältä, täältä ja täältä.

Keskelle ripottelin kullanvärisiä nonparelleja  ja laitoin muutamia foliopaloja terälehtien väliin kuivatuksen ajaksi. Terälehtiä voi vielä asetella hieman erilaisiksi, jotta kukasta tulisi elävämmän näköinen ja/tai tomuttaa tummemman punaisella tomuvärillä.

Tässä aiemmin tehtyjä kukkia ja lehtiä sokerimassasta.