Tänään vein tilatun jalkapallo-aiheisen kakun ystäväni pojan synttäreille. Maanantaina olisi vielä leivottava toinen, hieman erilainen kakku kaverisynttäreille. Samalla teemalla kuitenkin jatketaan silloinkin.

1542730.jpg

Välissä toiveesta kermavaahtoa, mansikkahilloa ja banaania. Jalkapallo on tehty jälkiruokakulhoon ja päällystetty marsipaanilla. Mustat kuviot sokerimassaa. Jalkapallon ympärille murskasin keksiä, kun pelkäsin, että kermavaahto alkaa sulattamaan marsipaanipintaa. Jalkapallopoika on marsipaania+sokerimassaa.

1542728.jpg

Ensimmäiset kirjaimet pisteli pikkuneiti suuhunsa, kun ne olivat kuivumassa. Tein äkkiä uudet, mutta laitoin kirjaimet keksimurskan päälle, etteivät heti sulaisi kakun pinnalla. Kirjainmuotit olisivat kyllä kätevät, nämä tein leikkaamalla marsipaanista. Muutamia kukkia, leppäkerttuja ja hämähäkkejä jalkapallokentälle. Ruohoa tein spagetti/ruohotyllalla kermavaahdon ja vaniljatuorejuuston sekoituksesta. Voikreemi olisi toiminut paremmin, mutta siitä ei niin tykätä. Reunat kermavaahtoa.

1542727.jpg