Tuulihatut ovat yksiä minun lempileivonnaisia (monien muiden ohella : )) Ne ovat nopeita tehdä ja eri täytevaihtoehdoilla saa vaikka mitä makuja, suolaisia ja makeita. Tämä ohje on peräisin Makujen maailma kirjasta: Leivonnaiset.

1000872.jpg

Tuulihatut

100g voita tai margariinia

2 dl vettä

2 dl vehnäjauhoja

3 kananmunaa

 

Täytevaihtoehto 1:

1 prk rahkaa

1 tlk säilykemandariineja

2 tl vaniljasokeria

2 dl kuohukermaa

 

Täytevaihtoehto 2:

100 g tuorejuustoa esim. valkosipulilla maustettua

2 tl sitruunamehua

1/2 tl sitruunapippuria

2 rkl tillisilppua

100g kirjolohen mätiä tai 150 g kylmäsavustettua lohta

2 dl kuohukermaa

 

1. Mittaa (teflon)kattilaan rasva ja vesi. Kuumenna seos kiehumispisteeseen.

2. Lisää kaikki jauhot kerralla ja sekoita rivakasti puuhaarukalla, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta palloksi. Anna taikinan jäähtyä haaleaksi.

3. Kaada taikina kulhoon, jos olet käyttänyt teflonkattilaa. Vatkaa taikinaan mukaan munat yksitellen, seosta koko ajan voimakkaasti vatkaten sähkövatkaimella.

4. Nosta kahdella lusikalla nokareita pellille tai pursota pursotuspussin avulla ruusukkeita/pötköjä.

5. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. HUOM! Älä avaa uuninluukkua paistamisen alkuvaiheessa. Paista tuulihatut kauniin ruskeiksi ja kypsiksi, muuten ne lässähtävät. Anna jäähtyä.

Täyte 1: Sekoita valutetut mandariinit ja sokerit rahkaan. Vaahdota kerma ja nostele se rahkaseokseen. Leikkaa tuulihatuista sahanteräveitsellä kansi pois ja täytä onnto sisus mandariinirahkalla. Nosta kansi ja koristele tomusokerilla.

Täyte 2: Norjista tuorejuusto kulhossa. Sekoita mukaan mausteet ja tillisilppu. Sekoita mukaan mäti tai hienonnettu kala ja vaahdoksi vatkattu kerma. Täytä tuulihatut.

 

Täytin nämä tuulihatut omalla mansikkahillolla ja Blå Bandin pussista tehdyllä paksulla vaniljakastikkeen ja kermavaahdon sekoituksella. Hyviä olivat ja syyslomavieraatkin saivat suun makeaksi ennen kotiin lähtöä.

1000867.jpg

Valitettavasti tuleva pimeä vuodenaika alkaa vaikuttamaan kuvausolosuhteisiin. Värisävyt eivät vastaa todellisuutta eikä salamalla otetutkaan valokuvat ole sen paremman näköisiä. Koitetaan kestää kevääseen jotenkuten : )