Tämän tein jo viime sunnuntaina kahvipöytään. Minulla oli vanha koulukaveri kylässä ja tiesin hänenkin pitävän kirsikoista. Nautimme kakkua vaniljajäätelön kera ja hyvin olisi sopinut kermavaahtokin tai vaniljakastike kakun lisukkeeksi :D
Kirsikka-suklaakakku (Kotilieden parhaat leivonnaiset)
150 g margariinia
2 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
(laitoin lisäksi 1 dl tummaa rouhittua suklaata)
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
500 g tuoreita kirsikoita
Koristeeksi: kirsikoita ja tomusokeria
1. Huuhtele kirsikat ja poista niistä kivet. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen koko ajan vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (22 cm, minulla oli hieman isompi, joten paistoaika oli lyhyempi). Painele kirsikat kakkutaikinaan tasaisesti.
3. Paista 200 asteessa n.50-55 min (paistoin 45 min)
4. Anna kakun jäähtyä vuoassaan. Nosta kakku tarjoiluvadille ja ripottele pinnalle tomusokeria. Koristele kirsikoilla.
5. Kakusta saa 10-12 palaa ja se säilyy viileässä mehevänä 4-5 päivää.
Kakusta olisi saanut vieläkin maukkaamman marinoimalla kirsikat ennen käyttöä rommissa ta kirsikkaliköörissä. Ihan syötävää näinkin
Kommentit